Pasieniečiai su sraigtasparniu skubėjo padėti Kauno medikams | Kas vyksta Kaune

Pasieniečiai su sraigtasparniu skubėjo padėti Kauno medikams

„Kas vyksta Kaune skaitytojo" nuotr.

Šeštadienio vidurdienį portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai atkreipė dėmesį į virš miesto skrendantį sraigtasparnį. Jie teiraujasi, kokia operacija vykdoma.

Paaiškėjo, kad prieš 13 val. iš Kauno, Vilniaus kryptimi, pajudėjo pasieniečių sraigtasparnis, gabenantis donoro organus.

Organai transplantacijai gabenti į Vilniaus Santariškių klinikas.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informavo, kad šeštadienį tranzitinį Rusijos traukinį sraigtasparniu kontroliavę pasieniečiai atliko neplanuotą skrydį – iš Kauno į Vilnių prireikė skubiai atgabenti donoro organus transplantacijos operacijai.

Šeštadienį ryte iš Paluknyje, Trakų rajone, įsikūrusios Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos valdybos bazės pakilo sraigtasparnis „Eurocopter 145“. Jo pilotų užduotis buvo kontroliuoti per Lietuvą vykstančio tranzitinio traukinio Sankt Peterburgas – Kaliningradas maršrutą. Šis sąstatas į Lietuvą įvažiavo iš Baltarusijos per Kenos kontrolės punktą. Pasieniečiams reikėjo iš oro sekti, kad traukinys be tranzito tvarkos pažeidimų atvyktų į pasienyje su Rusija esantį Kybartų kontrolės punktą ir išvyktų iš Lietuvos.

Skrydžio metu traukinį lydėjusią pasieniečių įgulą pasiekė informacija apie papildomą užduotį – buvo gautas Nacionalinio transplantacijos biuro prašymas. Iš Kauno klinikų į Vilnių prireikė atskraidinti donoro organus. Dėl to iš pasienio su Rusija skridęs VSAT „Eurocopter 145“ priešpiet nusileido Kaune. Orlaivio įgula čia ėmė laukti, kol bus atlikta operacija.

Apie 12:50 val. į sraigtasparnį įlipo donoro organais nešini medikai ir „Eurocopter 145“ tuoj pat pakilo skrydžiui į Vilnių. Jis truko apie pusę valandos, kol prie sostinės Santariškių klinikų nusileido VSAT orlaivis ir iš jo operacijai išskubėjo organais nešini gydytojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA