Unikali galimybė jaunimui: tapk didžiausio sporto renginio veidu | Kas vyksta Kaune

Unikali galimybė jaunimui: tapk didžiausio sporto renginio veidu

Organizatorių nuotr.

Artėja diena, kai Kaune vyks didžiausias Lietuvos metų sporto renginys – Tarptautinės vaikų žaidynės (ICG 2017).

Visi drąsūs ir dėmesio nevengiantys vaikai turi unikalią galimybę prisijungti prie žaidynių ambasadorės Rūtos Meilutytės ir tapti žaidynių veidu.

„Viskas labai paprasta – tiesiog siųskite mums savo nuotrauką ir galbūt būtent jūs tapsite žaidynių veidu, kurį žinos kiekvienas miestietis. Vaikai netur būti sportininkai, o profesionalių nuotraukų tikrai nereikia – atrinkus kandidatus bus surengta profesionali fotosesija. Vienintelis reikalavimas, kad vaikų amžius būtų nuo 12 iki 16 metų. Būtent tokio amžiaus vaikai dalyvaus žaidynėse“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė Giedrius Bielskus, žaidynės organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas.

Kad žaidynės taps didžiausiu ne tik laikinosios sostinės, bet ir visos Lietuvos metų renginiu įrodo faktas, kad iki šios dienos dalyvauti žaidynėse užsiregistravo daugiau nei 90 miestų iš viso pasaulio, o Kaune laukiame net puxantro tūkstančio dalyvių.

Žaidynių modelių atranka startavo pirmadienį ir jau sulaukė didelio dėmesio. Tiesa, kol kas itin aktyviai dalyvauja mergaitės.

„Noriu padrąsinti berniukus neatsilikti ir drąsiai dalyvauti. Vaikai turi puikią galimybę tapti ne ko kito, o olimpinės čempionės R. Meilutytės partneriais“, – teigė G. Bielskus.

Nuotraukas atrankai siųskite naudodamiesi oficialia žaidynių „Facebook“ paskyra čia. Kandidatų nuotraukų laukiama iki vasario 13-osios, o nugalėtojai bus paskelbti kovo pradžioje.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tapo ICG 2017 informaciniu rėmėju.

Apie žaidynes

Tarptautinės vaikų žaidynės kiekvienais metais vyksta vis kitame pasaulio mieste. Teisę rengti žaidynes Kaunas iškovojo prieš dvejus metus Australijoje vykusiose žaidynėse.

Laikinoji sostinė bus pirmasis miestas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kuriame vyks didžiausias vaikų sporto renginys. Per pusės amžiaus žaidynių istoriją, jose jau sudalyvavo dešimtys tūkstančių vaikų, nuo 12 iki 15 metų amžiaus iš daugiau nei 500 pasaulio miestų. Įdomu, kad žaidynėse Kaune dalyvaus visų apgyvendintų pasaulio kontinentų atstovai.

Įprasta, kad olimpinėse žaidynėse sportininkai gyvena olimpiniuose kaimeliuose. Tokia pati praktika bus taikoma ir Kaune – dalyviai ir treneriai įsikurs A. Stulginskio universiteto (ASU) renovuotuose bendrabučiuose. Išsikrausčius studentams universiteto teritorijoje liepos pradžioje užvirs naujas gyvenimas – čia sugūžės šimtai sportinininkų iš viso pasaulio.

Vaikai rungsis krepšinio, mažojo futbolo, tinklinio, lengvosios atletikos, dziudo, plaukimo, stalo teniso ir buriavimo varžybose.

R. Meilutytės žvaigždė

Tarptautinių vaikų žaidynių veidu ir ambasadore sutiko tapti olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, kurios žvaigždė pirmą kartą sužibo būtent šiose varžybose 2010 metais vykusiose Bahreino mieste Manamoje.

Tuomet vos 12 metų sulaukusi R. Meilutytė įveikė vyresnes varžoves ir iškovojo pirmas vietas plaukdama 50 metrų ir 100 metrų krūtine, antrąją – 50 metrų laisvuoju stiliumi ir trečią vietą kombinuotoje estafetėje su Kauno rinktine.

„Bahreino medalis man ypatingas, nes tai realiai pirmas medalis tarptautinėse varžybose. Beje, tuomet apskritai pirmą kartą skridau lėktuvu“, – šypsosi viena geriausių pasaulio plaukikių.

Sulaukusi kvietimo tapti žaidynių ambasadore R. Meilutytė ilgai nesvarstė.

„Aš turiu ką papasakoti, ką patarti. Turiu patirties, kuria galiu pasidalinti su vaikais. Sprendimas buvo lengvas – iškart žinojau, kad prisidėsiu prie šių žaidynių“, – teigė R. Meilutytė.

Žaidynių globėju tapo Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA