Sulaikyta galimai vogtų automobilių detalių siunta už 10 tūkstančių eurų | Kas vyksta Kaune

Sulaikyta galimai vogtų automobilių detalių siunta už 10 tūkstančių eurų

Policijos nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus pareigūnai bendradarbiaudami su Švedijos Karalystės policijos pareigūnais sausio 30 d. sulaikė siuntą su galimai vogtomis automobilių detalėmis.

Rasti multimedijų įrenginiai su ekranais ir valdymo pultais, automobilių vairai su oro pagalvėmis bei pačios automobilių vairų oro pagalvės.

Remiantis pirminiais duomenimis, nustatyta, kad detalės pavogtos iš automobilių „BMW“ ir „Mercedes-Benz“, pagamintų nuo 2013 m. iki šių metų sausio mėn. Manoma, jog sulaikytos siuntos vertė Lietuvos naudotų detalių rinkoje gali siekti virš 10 tūkst. eurų. Vagysčių metu padarytos žalos dydį tikslina Švedijos Karalystės pareigūnai.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus pareigūnai sulaikė du Kauno rajono gyventojus, gimusius 1983 m. ir 1993 m. Abu vyrai policijos pareigūnams yra žinomi.

Dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 189 str. 2 d. (dėl didelės vertės nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo). Įtariamiesiems už tai gresia bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 m.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA