Paaiškėjus, kad ir motina galėjo skriausti užmuštą sūnų, pratęstas jos suėmimas | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjus, kad ir motina galėjo skriausti užmuštą sūnų, pratęstas jos suėmimas

DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismas trečiadienį vienam mėnesiui pratęsė suėmimą Monikai K., ji su sugyventiniu, įtariama, itin žiauriai Kėdainiuose nužudė savo mažametį sūnų.

Pasak teismo, nors prokuroras prašė įtariamajai skirti maksimalų trijų mėnesių suėmimo terminą, tačiau teismui nepateikė jokių objektyvių ir konkrečių duomenų, iš kurių būtų matyti, kad šiame tyrime planuojami atlikti veiksmai galėtų užtrukti ilgą laiką.

Posėdžio metu prokuroras teigė, kad planuoja apklausti liudytojus, tačiau nenurodė tikslaus jų skaičiaus. Be to, neįvardijo konkrečių objektų, kurių tyrimus planuoja atlikti, terminų.

„Dėl šių priežasčių teismas trumpina suėmimo pratęsimo terminą ir leidžia įtariamąją suimti vienam mėnesiui“, – rašoma teismo pranešime.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

„Nebuvo gauta pakankamai duomenų, kurių pagrindu mes galėtume atmesti jos dalyvavimą bendrininkaujant. Per šį pakankamai trumpą laiką mes neturėjome galimybių pasinaudoti visais įrodymų šaltiniais. Atsižvelgiant į tai, ką mes šiuo metu turime byloje, mes negalime atmesti, kad ir ji dalyvavo smurtaujant vaiko atžvilgiu. Yra duomenų, kad ji smurtavo ir anksčiau“, – portalui DELFI teigė prokuroras Vytautas Gataveckas.

23 metų vaiko motina jau buvo patekusi į teisėsaugos akiratį dėl smulkaus sukčiavimo. Dabar moteris savo kaltę kategoriškai neigia.

Kad pati Monika mušė sūnų, nurodo ir G. Kontenis.

„Įtariamojo parodymų turinio aš nelabai galėčiau atskleisti, tačiau jis nurodo, kad ir ji dalyvavo nusikaltime. Ne tokia apimtimi, kokia jis prisiima kaltę, tačiau smurtiniai veiksmai, pasak jo, buvo naudojami ir jos“, – teigė V. Gataveckas.

Prokurorai leido Monikai dalyvauti sūnaus laidotuvėse, tačiau tuo moteris nepasinaudojo. Ji motyvavo tuo, kad nėra pajėgi padengti konvojamimo išlaidų, kurios siekia kelias dešimtis eurų.

Praėjusią savaitę teismas maksimaliam trijų mėnesių terminui suėmė moters sugyventinį, o jai skyrė savaitės suėmimą.

Vaiko mama ir jos sugyventinis įtariami itin žiauriu nužudymu. Vyras praėjusią savaitę iš dalies pripažino savo kaltę ir nurodė smurtavęs.

Žiauriai sumuštas keturmetis itin sunkios būklės sausio 25-osios vakarą į ligoninę atgabentas iš namų Kėdainiuose. Sausio 27-osios rytą vaikas mirė. Įtarimai dėl jo nužudymo pateikti motinai ir patėviui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA