Didieji cigarečių gamintojai žengia į technologijų amžių: cigaretės be dūmų | Kas vyksta Kaune

Didieji cigarečių gamintojai žengia į technologijų amžių: cigaretės be dūmų

Bendrovės nuotr.

Viena didžiausių pasaulyje tabako pramonės kompanijų „ Philip Morris” oficialiai paskelbė naują veiklos strategiją – ateitį be dūmų. Kompanijos teigimu, įprastas cigaretes į bedūmius potencialiai mažiau kenksmingus tabako gaminius jau iškeitė daugiau nei milijonas vartotojų. Sparčiai augantis šių produktų mėgėjų skaičius – įrodymas, kad įprastų cigarečių artimiausiu metu rinkoje gali nebelikti, apie tai skelbiama bendrovės išplatintame pranešime spaudai.

Pasak „Philip Morris International” komunikacijos viceprezidento Tony Snyder, vartotojai ieško alternatyvų įprastoms cigaretėms – gaminio, kuris skoniu, ritualinėmis savybėmis primintų cigaretes, tačiau būtų mažiau kenksmingas.

„Po daugiau nei dešimties metų tyrimų ir vystymo šiandien turime mokslines bei technologines galimybes aprūpinti suaugusius vartotojus potencialiai mažiau kenksmingais gaminiais,” – sako Tony Snyder.

IQOS yra vienas iš keturių „Philip Morris” bedūmių tabako gaminių. Šiame produkte tabakas yra kaitinamas, o ne deginamas. Pirmą kartą rinkoje IQOS pasirodė 2014 m. Planuojama, kad šiais metais IQOS bus galima įsigyti daugiau nei 30 pasaulio šalių.

IQOS kūrimui, tyrimams bei moksliniam pagrindimui „Philip Morris” išleido 3 mlrd. JAV dolerių, darbams buvo pasitelkta daugiau kaip 400 mokslininkų bei ekspertų. Tyrimų metodologija ir rezultatai yra lengvai prieinami nepriklausomoms trečiosioms šalims. 2016 m. gruodį „Philip Morris” pateikė paraišką JAV maisto ir vaistų valdybai, siekiant IQOS gauti modifikuotos rizikos gaminio statusą.

T.Synder teigimu, kompanija tikslingai transformuoja verslo modelį, kad potencialiai mažiau kenksmingi tabako gaminiai pamažu išstumtų iš rinkos įprastas cigaretes.

“Turime galimybę sustabdyti vartotojus nuo įprastų cigarečių rūkymo ir taip prisidėti prie piliečių sveikatos išsaugojimo. Tačiau tam reikia visapusiškos pagalbos iš sveikatos ekspertų, mokslininkų ir valdžios atstovų. Tik tada bus galima greitai ir sklandžiai pereiti nuo cigarečių prie potencialiai mažiau kenksmingų bedūmių tabako gaminių”, – sako T.Synder.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA