Už širdies griebiantis skaitytojos kreipimasis į mirusį berniuką: mažyli, miegok ramiai | Kas vyksta Kaune

Už širdies griebiantis skaitytojos kreipimasis į mirusį berniuką: mažyli, miegok ramiai

delfi.lt 2017/01/28 20:26
Archyvas / Kas vyksta Kaune nuotr.

Negaliu ir aš susilaikyti neparašiusi. Tikriausiai todėl, kad dabar jau pati esu mažo berniuko mama. Baisu, liūdna ir pikta. Skiriu šį laišką mažajam berniukui, kuris patyrė turbūt daugiau nei mes visi bendrai sudėjus.
Taip, mano laiškas kartais naivus ir juokingas, bet labai nuoširdus. Nenustojau jam kartoti, kad mama jį myli, nes tvirtai tikiu, kad, nepaisant to, kiek tame tiesos, tai yra svarbiausi ir labiausiai paguodžiantys žodžiai mažam vaikui. Noriu tikėti ir tikiu, kad jam ten geriau. Apkloju tave šiltai savo žodžiais:

„Mažyli, miegok ramiai – tai tebuvo blogas sapnas. Kai prabusi, tave verkiantį ir išsigandusį šiltai priglaus mamytė ir papasakos tau, kad košmarai – tai laikini baisūnai, įslenkantys į tavo galvytę, kai tu miegi. Juos nugalėti gali paprastu būdu – nusišypsoti plačiai plačiai, visais dantukais ir monstriukai išsilakstys! O kol kas, mažyli, miegok ramiai. Mamytė tave myli. Ten, kur dabar esi, dar turėsi pabūti be tėvelių, bet, ei, neišsigąsk! Juk tai tik naujas tavo, kaip didelio ir drąsaus berniuko, iššūkis!

Išlik ramus, nusišypsok, pameni, ką sakiau apie monstriukus? Jei daug šypsosiesi, jie nedrįs rodytis tavo naujame kelyje! O dabar – apsidairyk! Pažiūrėk, kaip naujoje vietoje smagu – šviečia saulytė, toliau matosi vandenukas, jame plaukioja auksinė žuvelė. Jei pagausi vieną, ji išpildys tavo norą! O tau kairėje guli kamuoliukas, kuriuo gali pažaisti ir kastuvėlis, kuriuo gali išsikasti ilgą tunelį tiesiai pas poną Kurmį! Smagu, ar ne?

Ir visa tai skirta tik tau, nes tu esi labai geras, labai drąsus berniukas. Žinok, kad mamytė tave labai myli ir kasdien apie tave galvoja. Kai jūs susitiksite, tu jai galėsi parodyti tunelį, auksinę žuvelę, galėsi parodyti, kaip išmokai plaukti ir kaip išmokai žaisti su šešėliais, atsirandančiais nuo saulytės. Bus įdomiausia, jei mamytei tai bus staigmena, todėl kol kas tu vienas viskam pasiruošk, gerai?

Jei taps nuobodu, iš už kampo išlįs zuikis puikis ilgomis stačiomis ausimis. Su juo gali žaisti slėpynių arba mokytis šuoliuoti taip kaip jis. Dieną prie jūsų prisijungs ir ponia Pelėda. Ji, žinok, labai protinga ir tave pamokys, kas yra skaičiukai ir raidelės. Klausyk jos įdėmiai, nes ji tikra miško mokytoja! O vakare, jei dar nebūsi pavargęs, atskris didysis Erelis, aštriu snapu ir dideliais, gražiais sparnais. Jis daug matęs ir turėjęs daug nuotykių – pripasakos tau tiek visko, kad juoksitės susiėmę už pilvų. Svarbiausia, ką jis tau pasakys, – tai, ką tu patyrei būdamas žemėje, buvo tik labai trumpa kelionės dalis, nes tikroji, gražioji tavo kelionė prasideda dabar!

Mažyli, patikėk, tu apsuptas meile, tave šiuo metu glosto tūkstančiai rankų, tūkstančiai apkabina ir pabučiuoja. Nes tu išskirtinis, drąsus, nuostabus vaikas! Niekada to nepamiršk! Perduok labų dienų poniai Pelėdai, zuikiui puikiui ir Ereliui, draugaukite gražiai. Niekada nepamiršk, kad mamytė tave labai myli, net jei taip ir neatrodė. Tu esi jos didžiausias turtas ir laimė. Ir kai jūs susitiksite, ji tau tai būtinai pasakys. O kol kas – mažyli, miegok ramiai…“

Apkabinu ir šiltai apkloju.

Daugiau naujienų skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA