Visos Lietuvos tragedija: į teismą Kaune atvesti vaiko nužudymu įtariami artimieji | Kas vyksta Kaune

Visos Lietuvos tragedija: į teismą Kaune atvesti vaiko nužudymu įtariami artimieji

delfi.lt 2017/01/27 11:45

Tragedija pasibaigusiu nepaprastai žiauriu nusikaltimu – mirtinai sumušus vos ketverių metų vaiką – įtariamas kėdainietis Gediminas atvežamas į teismą. Ką jis pasakys teisėjui? Ar vyras bus suimtas?

Teisėsaugai gerai žinomo kėdainiečio prokurorai neskuba paleisti, penktadienį jis atvežtas į teismą dėl įtarimų žiauriu smurtu prieš mažametį. Vaikas neišgyveno, tad jei byla pasieks teismą pagal šiuo metu teisėsaugos turimus duomenis – vyras bus teisiamas dėl nužudymo. Vyras jau buvo anksčiau teistas už smurtinį nusikaltimą.

Tyrėjų duomenimis, moteris prabilo apie berniuko nužudymą, o jos sugyventinis Gediminas Kontenis neigia smurtavęs prieš berniuką. Tačiau tyrimo pradžioje teisėsauga tvirtai negali pasakyti, kuris, vyras ar moteris galėjo suduoti berniuko mirtimi pasibaigusius smūgius.

Įtariamasis nepakėlė akių, vedamas į teismą ėjo užsimaukšlinęs ant veido gobtuvą. Beveik nematydamas kelio jis paslydo ant metalinių laiptų, tačiau vis tiek neatidengė veido.

Prokuratūra kreipėsi į teismą su prašymu suimti vyrą kuo ilgesniam laikui.

DELFI primena, kad mažametis žiauriai sumuštas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Labai sunkios būklės ketverių metų vaiką medikai išvežė į ligoninę ir operavo, tačiau jo būklė buvo kritinė. Vos išvydę berniuką medikai sunerimo dėl jo gyvybės ir nors stengėsi, kaip tik galėjo, mažylio gyvybė užgeso penktadienį ryte.

Vaikui neišgyvenus, byla perkvalifikuojama į nužudymą.

Papildyta 11.22 val.: Teismui dar nepaskelbus, ar bus suimtas G. Kontenis, į teismą atvežta ir berniuko mama. Moteris taip pat įtariama sunkiu nusikaltimu. Tyrimo duomenimis, po įvykio medikus iškvietęs G. Kontenis nurodė, kad vaiką žiauriai sumušė jo motina. Kaip DELFI jau rašė, moters kaimynai spėlioja, kad ji, gindama sugyventinį, gali prisiimti kaltę dėl žiauraus nusikaltimo.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA