Kauno rajone toliau tikrinami šildymo įrenginiai namuose | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone toliau tikrinami šildymo įrenginiai namuose

KRS nuotr.

Kauno apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Garliavos komandos pareigūnai kartu su bendruomenės atstovais ir seniūnijų darbuotojais tęsia prevencinę akciją „Gyvenk šiltai bei saugiai“.

Šį mėnesį buvo aplankytos Batniavos, Vilkijos apylinkių, Ringaudų, Garliavos apylinkių ir Rokų seniūnijos.

,,Aplankėme apie pusšimtį būstų. Radome nedidelių pažeidimų, susijusių su šildymo įrenginiais, elektros instaliacija, tvarka buityje. Mūsų tikslas buvo ne bausti žmones, o, pamačius pažeidimus, patarti, kaip gyventi ne tik šiltai, bet ir saugiai “, – pasakojo Kauno apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Garliavos komandos viršininkas Mindaugas Belickas.

Buvo domimasi, kaip senoliai naudojasi iškvietimo pulteliais, kuriais buvo aprūpinti pagal programą ,,Saugus Kauno rajonas 2016“.

„Pastebėjome, kad žmonės pultelius atsakingai prižiūri“, – sakė Kauno apskrities bendruomenės pareigūnė specialistė Živilė Liutkevičė.

Pareigūnai aplankė ir socialinės rizikos šeimas. Akcijoje dalyvavę seniūnai stebėjo, ar tvarkingi namai, priminė, kad, patyrus smurtą, reikia apie tai pranešti, o auginti vaikus švarioje aplinkoje –tėvų pareiga.

Tokia akcija organizuojama Kauno rajono savivaldybės administracijos iniciatyva ir vyksta nuo praėjusių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA