Pirmą kartą Kazimiero mugė Kaune vyks ne Laisvės alėjoje | Kas vyksta Kaune

Pirmą kartą Kazimiero mugė Kaune vyks ne Laisvės alėjoje

Tavo dronas nuotr.

Jau septynioliktus metus iš eilės tradicinę Kaziuko mugę organizuojanti Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga pranešė, jog kasmet vykstanti šventė nebevyks Laisvės alėjoje.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė viena iš Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos narių Diana, ji teigė besitikinti, jog šventės lankytojams šis pokytis bus tik į gera. Pasak jos, 2017-ųjų metų Kazimiero mugė vyks Nemuno saloje, šalia „Žalgirio“ arenos.

„Nemuno sala yra labai patogi daugeliu aspektų: patogi vieta, geras susisiekimas bei daug didelių erdvių prekybai. Manome, kad miestiečiai ir svečiai mielai priims šią naujovę, nes kiek teko pastebėti, Nemuno sala yra labai mėgstama žmonių vieta“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė renginio organizatoriai.

Laisvės alėjoje – dvi mugės per metus

2016-aisiais metais Kauno miesto savivaldybei pakeitus mugių miesto centre organizavimo tvarką buvo nuspręsta, jog mieste bus rengiamos 2 mugės – po vieną rudenį ir pavasarį, o jų rengėjai bus nustatyti konkurso metu.

Būtent pavasarine muge dažniausiai būdavo laikoma Kazimiero mugė, o jos tradiciniai organizatoriai Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga tikėjosi konkursą laimėti ir šiemet, tačiau pavasario mugės miesto centre teisės atiteko VŠĮ „Sukurta LT“, o ilgamečiams rengėjams teko apleisti Laisvės alėją.

Tiesa, mugių mėgėjai neturėtų nusiminti, nes tai reiškia, jog Kaune vyks 2 mugės – viena, tradicinė Kaziuko mugė Nemuno saloje kovo 10 – 12 dienomis, o kita užims Laisvės alėją balandžio 7 – 9 dienomis.

Pernai mugė vos nevyko S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome

Panaši situacija buvo susiklosčiusi ir 2016-aisiais metais – tuomet jau buvo paskelbta, jog Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga buvo paskelbusi, jog mugė bus iškelta į Aleksote esantį aerodromą. Tiesa, kiek vėliau ilgamečiams organizatoriams pavyko laimėti Kauno miesto savivaldybės vykdomą pavasario mugės konkursą ir šventė vyko Laisvės alėjoje ir senamiestyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA