Kauno apskrityje naktį stipriai sumuštas keturmetis šansų išgyventi turi nedaug | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrityje naktį stipriai sumuštas keturmetis šansų išgyventi turi nedaug

BNS 2017/01/26 10:46
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio vakarą Kėdainiuose itin sunkiai sužalotas ketverių metų vaikas, pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Pasak medikų, ketverių berniukas namuose praktiškai buvo užmuštas.

„Atvažiavusi greitoji rado užmuštą vaiką. Nes kada atvyko greitoji, buvo asistolija, tai yra nebuvo širdies veiklos, ir tik efektyvių ir energingų gaivinimo veiksmų dėka vaikas buvo atgaivintas“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas.

Įtariama, kad vaikas galėjo būti sumuštas artimųjų.

Apie 23.50 val. gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Mindaugo gatvėje, sumuštas keturmetis vaikas.

„Įvykio vietoje surinkti pirminiai duomenys, kad daugiabučio namo bute buvo sumuštas keturių metų amžiaus vaikas. Dėl patirtų sužalojimų jis prarado sąmonę“, – kalbėjo Kauno apygardos prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Sunkiai sužalotas mažametis pristatytas į gydymo įstaigą.

Pasak Kauno klinikų vaikų reanimatologo Vaidoto Gurskio, vaikas pas juos atvežtas 4.44 val. ypač sunkios būklės.

„Sužalojimai ypač sunkūs, sumušimai su pakraujavimu visame kūne, nugaros srityje, praktiškai visas kūnas nusėtas mėlynėmis. Stipriausiai sužalota galva, po kietaisiais galvos dangalais dešinėje pusėje išsiliejęs kraujas, smegenys patinę. Skubiai operuotas. Neurochirurgų komanda pašalino kraujo krešulius, atliko kitus reikalingus chirurginius veiksmus“, – sakė medikas žurnalistams.

Jo duomenimis, šiuo metu berniukas gydomas Vaikų terapijos skyriuje, jo būklė – kritinė, jis be sąmonės, visiškai nereaguojantis.

„Smegenų veiklos gyvybingumo požymių kol kas nematyti, gyvybinės funkcijos palaikomos aparatūra arba vaistų pagalba. Pagal esamą situaciją, tokie sužalojimai nėra suderinami su gyvybe“, – tvirtino V.Gurskis.

Medikų tvirtinimu, pagal žymes matyti, kad mušta ir ranka, ir galbūt kitais būdais – naudojant bukus daiktus, kurie baigiasi aštriu galu.

„Žaizdos yra senesnės, tačiau sumušimai ne vien švieži, yra ir senesnių“, – pasakojo V.Gurskis.

Anot R.Kėvalo, baisiausia, kad berniukas muštas ir į galvą.

„Vaizdas yra šiurpus. Vaikas tikrai buvo skriaudžiamas ir mušamas ne vieną kartą, tikrai neapsieita be kitų kietų bukų daiktų. Kas baisiausia, jis miršta dėl galvos smegenų traumos. Paskutiniai smūgiai buvo sukoncentruoti į galvą“, – sakė gydytojas.

Jis pabrėžė, kad Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai žinojo, kad vaikas šioje šeimoje mušamas.

Medikai tvirtina, kad aplinkybės rodo, jog sumušus vaiką iškart pagalbos nesikreipta, medikai iškviesti, kai mažametis realiai buvo miręs. Jie svarstė, kad laiku iškvietus pagalbą būtų daugiau galimybių išgelbėti berniuko gyvybę.

Policija sulaikė du įtariamuosius – 23 metų moterį į ir 27 metų vyrą. Pasak policijos, įtariamieji yra mažamečio mama ir sugyventinis.

Medikų duomenimis, greitosios medicinos pagalbą vaikui iškvietė vyras, jis teigė esą vaiką sumušė motina.

„Buvo nustatyta, kad jie abu yra blaivūs, jiems pareikšti įtarimai dėl mažamečio sveikatos sutrikdymo. Šiuo metu jie yra apklausiami, rytoj bus sprendžiamas klausimas dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo“, – sakė prokuroras.

Pasak jo, šeima yra žinoma pareigūnams, pernai buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje, tačiau prokuroras nusprendė, kad nėra pakankamai duomenų bylą perduoti teismui ir bylą nutraukė.

„Minėtas sprendimas šio įvykio kontekste bus patikrintas, revizuotas aukštesnių prokurorų ir bus nuspręsta, ar jis pagrįstas“, – teigė V.Guliavičius.

Abu įtariamieji ir anksčiau yra patekę į policijos akiratį, teisti. Vaiko motina su teisėsauga bendradarbiauja.

„Sugyventinis nepripažįsta ir neigia kai kuruos akivaizdžius duomenis. Moteris bando kalbėtis, bendradarbiauti su pareigūnais“, – sakė prokuroras.

Kol kas nėra nustatyta, ar abu įtariamieji smurtavo prieš vaiką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA