Birštono savivaldybė nori parduoti veikiančią sanatoriją | Kas vyksta Kaune

Birštono savivaldybė nori parduoti veikiančią sanatoriją

P.Grigaliūno nuotr.

Birštono savivaldybės administracija pateikė Savivaldybės tarybai siūlymą parduoti savivaldybei priklausantį akcinės bendrovės sanatorija „Versmė“ akcijų paketą.

Atsižvelgiant į tai, kad verslo darymas ir pelno siekimas nėra savivaldai būdingos funkcijos bei siekiant efektyvesnio turto valdymo, ir yra siūlomas šis „Versmės“ akcijų pardavimas. Tuo taip pat siekiama papildomai pritraukti privačių investicijų į kurortą. Sprendimo projektas dėl Birštono savivaldybei nuosavybės teise priklausančio AB Birštono sanatorijos „Versmė“ (toliau – „Versmė“) akcijų paketo privatizavimo bus teikiamas svarstyti sausio 27 d., penktadienį, Birštono savivaldybės Tarybos posėdžio metu.

„Birštono savivaldybė nuosekliai įgyvendina savo strategiją pritraukti privačias investicijas į kurortą. Savivaldybei jau pavyko sutvarkyti miesto infrastruktūrą, dalį apleistų pastatų, panaudojant ES lėšas. Kurorte atsirado naujos sanatorijos, nauji verslo objektai. Kitas etapas pritraukiant naujų investicijų – savivaldybei priklausančio turto, tame tarpe ir „Versmės“ akcijų paketo, pardavimas. Manome, kad dabar yra geras metas šiam procesui vykdyti, nes nekilnojamo turto kainos Birštone yra išaugusios“, – teigia Birštono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Noreika.

AB sanatorijos „Versmė“ įstatinis kapitalas yra 3,9 mln. Eur. Bendrovės bendras akcijų skaičius – 13,5 mln. vnt. Birštono savivaldybė nuosavybės teise valdo 83,52 proc. bendrovės akcijų. Likusi dalis bendrovės akcijų nuosavybės teise priklauso smulkiesiems akcininkams.

Sanatorija „Versmė“ yra veikianti ir įsiskolinimų neturinti bendrovė. Tačiau laikmetis ir pasikeitusi konkurencinė aplinka Birštono kurorte kelia reikalavimą, kad bendrovei priklausantys pastatai būtų neatidėliotinai modernizuoti. Kol bendrovės akcijų kontrolinis paketas priklauso savivaldybei, bendrovė neturi galimybės nei savomis, nei skolintomis lėšomis atlikti pastatų modernizavimo darbų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA