Lietuva ketina pasirašyti susitarimą dėl „Rail Baltica“ plėtros | Kas vyksta Kaune

Lietuva ketina pasirašyti susitarimą dėl „Rail Baltica“ plėtros

BNS 2017/01/24 13:10
DELFI nuotr.

Lietuva kartu su Latvija ir Estija sausio pabaigoje ketina pasirašyti susitarimą dėl europinės geležinkelio linijos „Rail Baltica“ plėtros.

Lietuvos Vyriausybė trečiadienį svarstys nutarimą dėl Lietuvos, Estijos ir Latvijos vyriausybių susitarimo dėl „Rail Baltica“ plėtros projekto, BNS patvirtino premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Pernai gruodžio pradžioje pradėjęs dirbti premjeras Saulius Skvernelis anksčiau sakė nesantis tikras, kad sutartį pasirašys, nes į ją nėra įsigilinta. Susisiekimo ministras Rokas Masiulis praėjusią savaitę taip pat teigė pirmiausiai norintis įsigilinti į projektą ir spėjo, kad realu pasiekti susitarimą iki pavasario.

Trijų Baltijos šalių premjerai sausio 31-ąją Taline ketina pasirašyti susitarimą dėl „ Rail Baltica“ įgyvendinimo grafiko, vėžės ir kitų techninių parametrų. Jame bus apibrėžti bendri techniniai parametrai, maršrutas bei projekto įgyvendinimo terminai, statybų sąlygos, jų vykdytojas bei bendros įmonės „RB Rail“ vaidmuo, įgyvendinant preliminarias sąlygas bei tiesiant vėžę, statybų finansavimas.

„RB Rail“ valdybos pirmininkė Baiba Rubesa pernai lapkritį sakė, kad Lietuva, Latvija ir Estija susitarimą turėtų pasiekti per pusmetį, tokiu atveju būtų lengviau įrodyti Europos Komisijai, kad projektas stumiasi į priekį. Tai padėtų prašyti finansavimo projektui po 2020 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA