Po incidento griaunamo viešbučio-vaiduoklio prieigose, ėmėsi papildomų saugumo priemonių | Kas vyksta Kaune

Po incidento griaunamo viešbučio-vaiduoklio prieigose, ėmėsi papildomų saugumo priemonių

R. Tenio nuotr.

Pirmadienio vakarą kauniečiai informavo portalą „Kas vyksta Kaune”, kad šalia griaunamo buvusio „Respublikos” viešbučio-vaiduoklio Karaliaus Mindaugo prospekte, vos nenutiko nelaimė.

Gyventojas Vytis užfiksavo, kad nuo pastato pradėjo kristi betono luitai, jie apgadino apsauginę tvorą, o dalis betono gabalų pasiekė ne tik šalia jo einantį šaligatvį, bet ir Karaliaus Mindaugo prospektą. Vyro manymu, jei tuo metu šaligatviu būtų ėjęs žmogus, jam galėjo baigtis itin liūdnai, galbūt net mirtimi.

Vytis tuo metu sėdėjo automobilyje, esančiame 5 m nuo krintančių luitų ir situaciją įvertino kaip grėsmingą bei patarė gyventojams šioje vietoje būti itin budriems. Jis ragino pasisaugoti ir šioje zonoje Karaliaus Mindaugo prospektu judantiems eismo dalyviams.

Jau skelbta, kad viešbutis-vaiduoklis griaunamas ne tik dieną, bet ir vakarais, naktį, šiuo darbus vykdo MB „Pastatų griovimas“. Sunkioji technika pastatą griauna iš vidaus.

Po paviešintos informacijos, darbų rangovai antradienio rytą ėmėsi papildomų saugumo priemonių, šiuo metu įrengiama papildoma tvora.

Situaciją apie pirmadienio įvykį pakomentavo įmonės „Vičiūnų grupė“ komunikacijos vadovas Mindaugas Snicorius. Jis teigė, kad pirmadienį vakare nuo skaldos krūvos griovimo aikštelėje nuslinko betono luitai.

Anot pašnekovo, jie nulenkė teritoriją juosiančią apsauginę tvorą ir dalis jų pateko į Karaliaus Mindaugo prospektą.

„Apgailestaujame dėl šios situacijos ir atkreipiame dėmesį, kad jokios statybinės atliekos nuo paties griaunamo pastato į gatvę nekrito – jos nubyrėjo nuo apačioje sukrautos skaldos krūvos, todėl slinko pažeme. Griovimo darbus vykdanti bendrovė iš Karaliaus Mindaugo prospekto iš karto pašalino visas šiukšles, o šiuo metu tvarko tvorą. Savaime suprantama, bus imtasi papildomų saugumo priemonių, kad tokie incidentai nebepasikartotų. Teritoriją juosiančią tvorą darbų vykdytojai sutvirtins papildomais metaliniais stulpais ir pasirūpins dar viena – praeivius saugančia segmentine tvora su tinklu”, – teigė M. Snicorius.

Nebaigtą statyti „Respublikos“ viešbutį įsigijo „Vičiūnų grupė“, kuri čia įkurs beveik 20 tūkst. kv. m biurų pastatą „Magnum”. Jame planuoja įsikurti visa „Vičiūnų grupės“ administracija. Planuojama, kad tai bus aukščiausias Kauno centre esantis pastatas – sieks 42 metrus. Numatyta naujo statinio atidarymo data – 2018-ieji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA