Kodėl keičiami viešojo transporto eismo tvarkaraščiai Kaune? | Kas vyksta Kaune

Kodėl keičiami viešojo transporto eismo tvarkaraščiai Kaune?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Daliai kauniečių iškilo klausimų, kodėl taip dažnai reikia keisti viešojo transporto tvarkaraščius. Priežastis paprasta – sudarant tvarkaraščius visų pirma atsižvelgiama į mokyklų, bendruomenių bei įmonių pateikiamus siūlymus ir prašymus.

Pasak Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, gali atrodyti, kad tvarkaraščiai keičiami pernelyg dažnai ar be priežasties, tačiau tai netiesa.

„Pavyzdžiui nuo vasario 1 dienos 22-ojo, 29-ojo, 33-iojo ir 41-ojo autobusų maršrutų eismo tvarkaraščiai pakeisti atsižvelgus į įmonių, esančių H. ir O. Minkovskių gatvėje, Kauno oro uosto teritorijoje bei naujai įsikūrusios įmonės Chemijos gatvėje, prašymus. Šiose didelėse įmonėse darbas organizuotas pamainomis, todėl eismo tvarkaraščiai priderinti prie įmonių pamainų keitimosi laiko, kad darbuotojams būtų patogiau atvykti ir išvykti iš darbo“, – aiškino P. Keras.

Sulaukus daugybės gyventojų prašymų, 26- ojo maršruto autobusai savaitgaliais ir švenčių dienomis važiuotu tokia pat trasa kaip darbo dienomis. Šio maršruto autobusai, kaip ir darbo dienomis važiuos maršrutu Kazliškiai – Kauno pienas.

„Vykstant 26-ojo maršruto autobusu poilsio dienomis atsiras galimybė gyventojams be persėdimų iš Aleksoto nuvykti į Savanorių prospektą, taip pat pagerės susisiekimas tarp Savanorių prospekto ir Partizanų gatvės“, – teigė P. Keras.

Taip pat atsižvelgus į miesto centre gyvenančių kauniečių, kurie autobusais bei troleibusais važiuoja iš Vytauto pr. Parodos g. kryptimi poreikius, viešojo transporto stotelė „Kęstučio g.“ Vytauto prospekte perkeliama arčiau Laisvės alėjos, prie Kęstučio ir Vytauto gatvių sankryžos.

„Esamas atstumas tarp stotelių „Griunvaldo g.“ ir „Kęstučio g.“ yra labai nedidelis, dauguma keleivių į šią stotelę ateina nuo Laisvės alėjos, nuo kurios jiems tenka įveikti daugiau nei 300 metrų. Perkėlus stotelę atstumai tarp stotelių taps tolygesni, taip pat greičiau važiuos troleibusai ir autobusai sukantys į Kęstučio gatvę, kuriems nereikės papildomai sustoti tarp stotelių Griunvaldo ir Gedimino gatvėse“, – sakė P. Keras.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, nuo vasario 1 dienos keičiami 21-ojo, 22-ojo, 29-ojo, 33-iojo, 41-ojo, 45-ojo, 65-ojo autobusų ir 5-ojo troleibusų maršrutų darbo dienų eismo tvarkaraščiai.

Nuo vasario 4 dienos keičiamas 26-asis autobusų maršrutas Kauno pienas – Kazliškiai poilsio dienomis ir jo eismo tvarkaraštis. Autobusai važiuos Taikos pr., Garažų g., Partizanų g., Pramonės pr., Savanorių pr., Šv. Gertrūdos g., Gimnazijos g., Birštono g., Karaliaus Mindaugo pr., Veiverių g., Europos pr., Kalvarijos g., Juodelynės g., Kalvarijos g., Europos pr., Veiverių g., Karaliaus Mindaugo pr., Birštono g., Gimnazijos g., Šv. Gertrūdos g., Savanorių pr., Pramonės pr., Partizanų g., Garažų g., Taikos prospektu.

Taip pat nuo vasario 4 dienos keičiami 29-ojo ir 33-iojo autobusų maršrutų poilsio dienų eismo tvarkaraščiai.

Nuo vasario 1 dienos stotelė „Kęstučio g.“, esanti Vytauto prospekte perkeliama prie Vytauto pr. Nr. 58. Šioje stotelėje stos 3-iojo, 34-ojo, 38-ojo, 43-iojo maršrutų autobusai ir 4-ojo maršruto troleibusai važiuojantys Parodos kalnu link Sporto g. stotelės.

6-ojo A, 14-ojo N, 18-ojo, 23-iojo, 29-ojo, 35-ojo, 39-ojo, 42-ojo, 47-ojo maršrutų autobusai ir 1-ojo, 5-ojo, 7-ojo, 14-ojo ir 15-ojo maršrutų troleibusai, važiuojantys Vytauto prospektu link Kęstučio gatvės, sustoję stotelėje „Griunvaldo g.“, stos kitoje stotelėje „Gedimino g.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA