Paaiškėjo esminiai policijos tyrimo dėl 16-metės A. Perezo mylimosios rezultatai | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo esminiai policijos tyrimo dėl 16-metės A. Perezo mylimosios rezultatai

delfi.lt 2017/01/23 19:04
Delfi nuotr.

Naujųjų metų naktį viename Kauno naktiniame klube sutikęs milijonieriumi iš JAV prisistatantis Aaronas Perezas sukėlė milžinišką diskusijų bangą, kurios taikinys tapo mįsle ir policijos pareigūnams. Kartu su Aaronu Naujuosius metus sutiko ir jo šešiolikmetė mergina Urtė. Ši istorija nebūtų sulaukusi tiek dėmesio, jei porelė nebūtų nusprendusi šią šventę sutikti naktiniame klube, į kurį galima patekti tik nuo 21-erių metų.

[galerija kiek=”4″]

Išsiaiškino esminę tyrimo detalę

Įsiplieskus diskusijoms, šis klausimas, ar mergina išties galėjo linksmintis tokioje vietoje, nugulė ir policijos pareigūnų rankose.

Sausio 4-ąją DELFI pranešė, kad buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimai nepilnametės lankymosi tik pilnamečiams skirtoje vietoje. Kauno miesto centro policijos komisariato viršininkas Raimondas Abugelis DELFI patvirtino, kad bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas skundas dėl nepilnametės merginos lankymosi suaugusiems skirtame naktiniame klube. „Šiuo metu atliekamas įvykio aplinkybių patikrinimas“, – kalbėjo R. Abugelis.

Tuo metu DELFI kalbintas R. Abugelis tvirtino, kad pirmiausia bus aiškinamasi, ar viešai nuskambėjusioje istorije – išties nepilnametė mergina.

Pirmadienio popietę susisiekus su Kauno miesto centro policijos komisariato viršininku, šis patikino, kad esminis tyrimo klausimas jau atsakytas. „Ji yra asmuo, kuris yra sulaukęs 16 metų. Tam tikra prasme ji pilnametė, tam tikra – nepilnametė. Ji turi tam tikras pilnamestystės sulaukusio asmens teises, pavyzdžiui, atsakomybes dėl administracinių teisės pažeidimų, taip pat išnykusias tėvų atsakomybes dėl tam tikrų jos veikų ir panašiai. Yra įvairių kampų ir požiūrių, kuriais reikia žiūrėti. Bet šiaip tai yra asmuo, nesulaukęs pilnametystės, tačiau neturime duomenų, kad negalėtume laikyti pilnamete. Jai galioja nepilnamečių asmenų apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymo nuostatos.“

Merginos tapatybę nustatę Kauno miesto policijos pareigūnai tolimesnį tyrimą pagal jos gyvenamąją vietą perdavė į Klaipėdos apskrities pareigūnų rankas.

Pasidomėjus, ar Kauno miesto pareigūnai šiuo įvykiu daugiau nebesidomės, Kauno miesto centro policijos komisariato viršininkas Raimondas Abugelis DELFI tvirtino, kad merginos buvimas pilnamečiams skirtoje pasilinksminimo vietoje užminė ir daugiau klausimų. Pareigūnai tęs tyrimą, kuriuo sieks dar labiau užtikrinti įstatymo, kuriuo ribojamas nepilnamečių asmenų lankymąsis tokiose pasilinksminimo vietose, laikymąsi.

DELFI primena, kad jei nustačius Aarono merginos tapatybę būtų paaiškėję, jog ji – pilnametė, tyrimas būtų nutrauktas.

A. Perezas su 16-mete mergina persikraustė į JAV

DELFI primena, kad vos po Naujųjų Aaronas su savo mergina Urte susikrovė lagaminus ir išvyko gyventi į JAV. Šiuo metu pora naują gyvenimą kuria Los Andžele.

16-metė Urtė vis dar lanko mokyklą, tačiau su DELFI bendravęs A. Perezas patikino, kad tai – visiškai ne problema. „Ji neišėjo iš mokyklos Lietuvoje, mokosi nuotoliniu būdu. Yra tokia galimybė“, – tikino Aaronas. Pasidomėjus, kaip reagavo jos tėvai, kai jiedu pranešė, kad 28-erių vaikinas ketina išsivežti jų nepilnametę dukrą į JAV, jis šyptelėjo: „Palankiai, žinoma. Mes puikiai sutariame, jie mus palaiko“. Išvykdamas iš Lietuvos su Urte, Aaronas turėjo gauti jų tėvų leidimą: „Keliavome turėdami jos tėvų pasirašytą laišką, kuriame – leidimas keliauti su manimi“.

Tiesa, po trijų mėnesių porelė turės apsispręsti dėl tolimesnio gyvenimo kartu, nes tik tiek mergina galės legaliai gyventi JAV. Kas bus praėjus šiam laikui, anot Aarono, jiedu dar negalvojo. Ir nors Urtei – vos 16-ka, jos 28-erių mylimasis jau galvoja ir apie šeimos pagausėjimą. „Jei reikalai klostysis gerai ir jei būsime kartu, tai taip, planas toks ir yra, – šyptelėjo Aaronas, prisipažindamas, kad jau galvoja apie šeimą, tačiau pridūrė. – Bet tik po to, kai jai sueis 18-ka metų.“

28-erių Aaronas neslepia jausmų nepilnametei

Naują gyvenimo puslapį JAV atvertusi pora kartu kiek daugiau nei pusmetį. Žiniasklaidos akiratyje jiedu atsidūre pernai metų pabaigoje, kai tiek Aaronas, tiek Urtė savo socialiniuose tinkluose ėmė dalytis jųdviejų nuotraukomis.

A. Perezas lietuviams gerai pažįstamas jau kelerius metus. Čia dažnai atvykstantis amerikietis dalyvauja įvairiose televizijos laidose bei šėlsta vakarėliuose. 12 metų skiriančios poros santykiai garsiausiai nuskambėjo sausio pirmąją, kuomet naktinis klubas, kuriame jiedu sutiko Naujuosius metus, paviešino vakarėlio nuotraukas.

Mergina – nepilnametė, o viename Kauno klube, kuriame jie linksminosi, gali lankytis tik 21-erių sulaukę asmenys.

Kilus skandalui, su DELFI bendravęs Aaronas tikino nematantis šioje situacijoje nieko blogo. „Jai nebuvo galima gerti, ji turėjo „X“ žymę ant savo rankos. Be to, mes buvome kviestiniai svečiai. Žinote, daugybė nė pilnametystės nesulaukusių garsenybių yra rengę pasirodymus naktiniuose klubuose ar vakarėliuose, į kuriuos įleidžiami asmenys nuo 21 metų. Tad, kol ji nevartoja alkoholio ir nėra raginama tą daryti, nemanau, kad jos apsilankymas klube yra problema“, – susiklosčiusią situaciją komentavo Amerikos turtuolis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA