Ketvirtojo kėlinio košmaras: „Žalgiris“ ir vėl nusileido varžovams Eurolygoje | Kas vyksta Kaune

Ketvirtojo kėlinio košmaras: „Žalgiris“ ir vėl nusileido varžovams Eurolygoje

Puikiai viena kitą pažįstančios komandos – Kauno „Žalgiris“ ir septintąjį kartą per pastaruosius penkis sezonus Kaune besilankantys Madrido „Real“ – penktadienį stojo į dvikovą Eurolygoje. Deja, bet kauniečiams ir vėl nepavyko įrodyti, jog jie gali būti stipresni už turnyro grandus – nors žaidimas buvo itin lygus, paskutiniojo kėlinio metu varžovai išsiveržė į priekį ir rungtynes užbaigė rezultatu 59:74.

Pirmosios rungtynių akimirkos „Žalgirio“ fanams – džiaugsmingos, mat rungtynes atidarė Leo Westermann tritaškis. Tiesa, po to sekė taiklūs varžovų metimai, kuriais jie išsiveržė į priekį 3:6. Rezultatą netruko išlyginti Robertas Javtokas. Visas pirmasis kėlinys taip ir tęsėsi – komandos į viena kitos taiklius metimus atsakydavo tuo pačiu. Galiausiai kėlinio pabaigoje rezultatas buvo lygus – 17:17.

Po pertraukėlės rungtynės ir toliau klostėsi panašiai – įpusėjus antrajam kėliniui rezultatas buvo 23:24 varžovų naudai. Vis dėlto persvarą varžovams pavyko išlaikyti vos keletą minučių – Leo Westermann išvedė „Žalgirį“ į priekį taikliu tritaškiu (30:28). Nuskambėjus kėlinio pabaigą žyminčiai sirenai švieslentėje degė rezultatas 33:41 Madrido „Real“ naudai. Tačiau tai Kauno „Žalgirio“ fanų, susirinkusių arenoje, entuziazmo nė kiek nemalšina – arena vis dar skamba nuo palaikymo šūksnių, o atmosfera aikštelėje kaista.

Vis dėlto nors vyrai prieš pertraukėlę kovoti buvo pasiryžę, grįžus į aikštelę po jos, žaidimas klostėsi kiek ramiau. Tiesa, tik pirmosiomis minutėmis, po kurių žalgiriečiai atsigavo ir prisivijo varžovus taiklaus dvitaškio atstumu – po taiklaus Pauliaus Jankūno tritaškio 5-ąją kėlinio minutę rezultatas buvo 46:48. Situaciją dar pagerino ir Martyno Milaknio į varžovų krepšį įmestas tritaškis, kuris išvedė Kauno „Žalgirį“ į priekį minimaliu 1 taško skirtumu (49:48). Kėlinys baigėsi kurtinančiu triukšmu „Žalgirio“ arenoje ir rezultatu 53:53.

Paskutiniojo ketvirčio pradžia – ir vėl įtempta. Kauno „Žalgiris“ kuriam laikui perdavė iniciatyvą aikštelėje varžovams ir leido jiems išsiveržti į priekį rezultatu 53:64. Šarūno Jasikevičiaus paprašyta minutės pertraukėlė daug rezultatų nedavė – Leo Westermann iškart po jos apmaudžiai klydo, o svečiai atsilygino taikliu tolimu metimu. Neilgai trukus varžovai nuo „Žalgirio“ buvo atsiplėšę jau dešimčia taškų (57:67). Likus vos 2 minutėms iki rungtynių pabaigos, rezultatas vis dar nedžiugino – varžovai įmetė dar du taškus, tuo tarpu „Žalgirio“ rezultatas švieslentėje vis dar nepakito – 57:69. Galiausiai, po dar keleto bandymų prisivyti varžovus, kauniečiams teko pripažinti jų pranašumą – rungtynės baigėsi rezultatu 59:74.

Per 17 rungtynių, kurias žaidė šį sezoną, Madrido krepšininkai laimėjo net 12 pergalių ir šiuo metu užima antrąją vietą turnyro lentelėje. Tuo tarpu „Žalgiriui“ sekasi ne taip gerai – turnyrinėje lentelėje kauniečiai kol kas užima keturioliktąją vietą su šešiomis pergalėmis ir 11 pralaimėjimų.

Praėjusį kartą šios komandos susitiko Madride, kur kauniečiai „Real“ krepšininkams nusileido tik paskutinėmis rungtynių minutėms ir pabaigė mačą rezultatu 96:91.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA