Pavadinimą naujajam Kauno koncertų centrui rinks miestiečiai | Kas vyksta Kaune

Pavadinimą naujajam Kauno koncertų centrui rinks miestiečiai

Kaunas.lt nuotr.

Aukščiausių standartų koncertinė erdvė Kaune nebėra tolima vizija. Toks objektas iškils vaizdingoje Nemuno krantinės atkarpoje H. ir O. Minkovskių gatvėje greta Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto. Kauniečiai gali nuspręsti, kaip vadinsis būsima profesionali akustinė erdvė.

Kaune planuojamo koncertų centro pavadinimo konkursas jau paskelbtas internete. Juo siekiama įamžinti vieną iš istorinių lietuvių muzikos kūrėjų. Tačiau savo argumentuotus pasiūlymus gali teikti ir visi svetainės lankytojai. Dažniausiai pasikartojantys ir aiškiai pagrįsti internautų siūlymai taip pat bus įtraukti į apklausos sąrašą ir pateikti balsavimui.

Šiuo metu pateikiami šie galimi iškilių menininkų vardai: M. K. Čiurlionio, B. Dvariono, J. Gruodžio, A. Kačanausko, V. Kuprevičiaus, J. Naujalio, J. Tallat-Kelpšos bei K. ir M. Petrauskų. Tai garsiausi Lietuvos kompozitoriai, dainininkai, chorvedžiai, dirigentai, pedagogai ir kitaip ryškius pėdsakus muzikos istorijoje palikę kultūros veikėjai.

„Lygios gatvės ir tvarkomi pastatų fasadai yra tiesiog būtina miesto higiena. Atėjo laikas galvoti, kur miestas eis, kai apsikuopimo etapas bus baigtas. Priežastis, kodėl pasirinkau mero darbą, buvo noras, kad Kaunas virstų moderniu miestu. Esu tikras, kad lygiai to paties nori ir daugelis kauniečių. Kiekvienas save gerbiantis Europos miestas turi kokybišką koncertinę erdvę. Žinoma, apgriuvusiam ir apleistam miestui toks objektas būtų prabanga. Bet sunkius laikus už nugaros paliekantis Kaunas artėja prie momento, kuomet jam tai taps būtinybe“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Koncertų centro vieta konkurso metu išrinkta prieš kelis metus. Šįmet planuojama skelbti tarptautinį architektūrinį konkursą, kurio metu paaiškės, kaip naujasis objektas atrodys ir kokiais akcentais papildys miesto architektūrinį veidą. Balsavimas dėl koncertų centro pavadinimo vyks artimiausias 3 savaites.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA