Aukcionas įvyko: Kauno savivaldybė atsikratė visų nereikalingų automobilių | Kas vyksta Kaune

Aukcionas įvyko: Kauno savivaldybė atsikratė visų nereikalingų automobilių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį į Kauno miesto savivaldybę susirinko daugiau kaip du šimtai žmonių, jie dalyvavo savivaldybės rengtame aukcione, siūlyta įsigyti 26 automobilius ir 6 kompiuterinės technikos objektus, kurie pripažinti nebetinkami naudoti savivaldybėje.

Ne visi patenkinti aukciono eiga

Aukcione iš pradžių kilo nesklandumų, automobilį „VW Golf” norėjęs pirkt vyras pasiūlė didžiausią kainą – 1,6 tūkst. eurų, ir norėjo pirkti kitas prekes, tačiau atsisakė mokėti avansą ir buvo paprašytas toliau nebedalyvauti aukcione ir palikti patalpas. Visgi, jo pirktas automobilis vyrui rezervuotas, per tris dienas laukiama sumokėjimo.

Vyras prieštaravo aukciono organizatoriams, teigdamas, kad apie avansą nebuvo skelbta anksčiau, nėra į rankas pateikiama informacija apie parduodamas prekes, pažeidžiamos aukciono taisyklės. Incidento aiškintis atvyko policija, vyras paliko patalpas, tačiau teigė, kad yra teisus: „Pažeistos taisyklės” bei nunešė protesto raštą savivaldybės administracijai.

Didžiausias sujudimas – prekiaujant automobiliais

Gyventojai galėjo rinktis iš daugybės prekių: tarp siūlomų – ir „VW Golf“, gaminti 2004-aisiais, „Opel Agila“ (2001-2002 m.), „Smart“ (2003 m.), „Scania K92“ (1988 m., 45 sėdimų vietų autobusas), „Mitsubishi Space Star“ (2004 m.) bei kitų markių automobiliai. Visų transporto priemonių pradinės kainos svyravo tarp 150-800 eurų.

Aktyviausias sujudimas pastebėtas pardavinėjant būtent automobilius, gyventojai aktyviai siūlė didesnes kainas.

Pigiausias automobilis parduotas už 450 eurų, tai „Mitsubishi Space Star” (2004 m. gamybos, benzinas) pradinė kaina buvo 300 eurų.

Brangiausia iš transporto priemonių – autobusiukas „Mercedes Benz 208″ (1996 m. gamybos, dyzelinas), parduotas už 1800 eurų, pradinė kaina 400 eurų.

Kitos kelios parduotų automobilių kainos: „VWGolf” už 1650 eurų, „Opel Zefira Base” 1350 eur., „Opel Vectra Elegance” – 1260 eur., „Smart” 800 eur., „Mitsubishi Space Star” 740 eur., „Opel Agila” 660 eur., „Škoda Fabia“ 650 eur.

Pradines automobilių kainas rasite čia.

Prekiavo ir kompiuterine technika

Aukcione parduota ir kompiuterinė technika – nešiojamieji ar stacionarūs kompiuteriai, spausdintuvai, monitoriai, kopijavimo aparatai ir pan. Čia pradinės turto kainos siekė 1-218 eurų.

Pigiausiai parduoti trys monitoriai, jie atsiėjo 10 eurų (pradinė kaina 1 euras).

Visų aukcione siūlytų prekių sąrašą galima rasti čia. Savivaldybės aukcionai vyksta kartą per metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA