Jokio anšlago: blėsta naujai atidaromų „Lidl“ prekybos centrų populiarumas Kaune | Kas vyksta Kaune

Jokio anšlago: blėsta naujai atidaromų „Lidl“ prekybos centrų populiarumas Kaune

R. Tenio nuotr.

Vėsų ketvirtadienio rytą, snyguriuojant, Aleksote prie atidaromos trečios „Lidl“ parduotuvės būriavosi ne itin daug žmonių. Prieš pat prekybos centro atidarymą buvo susirinkę keliasdešimt žmonių, didelio kauniečių antplūdžio kaip atidarant pirmąsias parduotuves, neužfiksuota. 

Primename, kad per pirmųjų „Lidl” atidarymą Kaune, praėjusių metų birželio pradžioje, prie prekybos centrų nusidriekdavo didžiausios eilės, būriuodavosi šimtai, o kai kurie žmonės atidarymo laukė net iš vakaro – palapinėje. Šįkart situacija kardinaliai kitokia – keliasdešimt žmonių tvarkingai rikiavosi eilėje, susistumdymo ar pykčių aiškinantis, kas pirmesnis – nebuvo.

Portalas „Kas vyksta Kaune” pakalbino eilėje laukusius pirkėjus, dauguma jų nebuvo linkę pasakoti, kodėl ankstyvų rytą atvyko į parduotuvės atidarymą. Kaip įprasta per šio tinklo parduotuvių atidarymą, pirkėjai laukdami lauke galėjo gauti nemokamą spurgą ir kavos ar arbatos.

Pirma eilėje laukusi pirkėja Rita atskleidė į parduotuvės atidarymą atvykusi prieš pusvalandį, apie 7:30 val., važiuodama pro šalį, iš darbo, atvyko tik pasižiūrėti: „Atvykau pasidairyti, nuolaidos, manau, laikinos, bus matyti”, – kalbėjo kaunietė.

Eilės gale stovinti Birutė pasakojo atėjusi, nes gyvena šalia, atvyko pasiįdomauti: „Prieš valandą išėjau iš namų, buvau čia likus ketvirčiui valandos iki atidarymo. Įdomu, dar gana naujas tinklas mieste, manau, visoms parduotuvėms sekasi, seksis iš šiai, juolab, kad Aleksote dar neturime šio prekybos centro”, – teigė pirkėja.

Parduotuvės atstovė Valerija Lebedeva tikino, kad Kaune atidarytoms „Lild” parduotuvėms sekasi, pirkėjų netrūksta, tad duris Laikinojoje sostinėje atvers dar ne viena: „Kaunas vienas iš miestų, kur šis tinklas prigijęs ir populiarus. Natūralu, kad pirkėjų bumas jau atslūgo, nes tinklas nebe naujas, oras žiemiškas, o ir rajonas nėra gausiai gyvenamoje teritorijoje”, – kalbėjo V. Lebedeva.

Pirkėjams leidus užeiti į vidų, kelios minutės po atidarymo, jų prisirinko apie šimtą, žmonės pasklido po visą parduotuvę, neskubėdami dairėsi, daugiausiai rikiavosi daržovių skyriuje, prie mandarinų, kuriems šiandien akcija, pirmieji pirkėjai pirko nemažai darbo įrankių rinkinių. Dešimtyje kasų antplūdžio taip pat neužfiksuota, parduotuvės viduje laukė nemažai aptarnaujančio personalo: apsaugos darbuotojų, pardavėjų, prekių idėjų į krepšius, administracijos atstovų.

Šiandien atidaryta šio tinklo parduotuvė jau 23-ioji  Lietuvoje.

Šiuo metu aštuonios „Lidl“ parduotuvės veikia Vilniuje, trys – Kaune, dvi Klaipėdoje, po vieną – Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje ir Panevėžyje.

Šiuo metu „Lidl“ veikia 30-yje pasaulio šalių, 27-iose Europos šalyse veikia per 10 tūkst. „Lidl“ parduotuvių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA