Paskelbtas naujas indeksas: Lietuva pagal integruotą ekonomikos augimą – pirma tarp besivystančių šalių | Kas vyksta Kaune

Paskelbtas naujas indeksas: Lietuva pagal integruotą ekonomikos augimą – pirma tarp besivystančių šalių

BNS 2017/01/17 20:49
Asociatyvi nuotr.

Lietuva pagal integruotą ekonomikos augimą pirmauja tarp besivystančių pasaulio valstybių, teigia Pasaulio ekonomikos forumas, pirmą kartą paskelbęs Integruoto augimo ir plėtros ataskaitą.

Joje apžvelgiamos 29 pažengusios ekonomikos, kurioms iš artimiausių Lietuvos kaimynių priskiriama Estija, Suomija bei Švedija, ir 78 besivystančios ekonomikos, kurių grupei priklauso Latvija, Lenkija ir Rusija.

Pažengusių šalių sąraše iš Lietuvos kaimynių aukščiausia – 6-ta vieta atiteko Švedijai, o Suomija ir Estija yra atitinkamai 11 ir 22 pozicijose. Besivystančių šalių sąraše Lenkija yra 4-oje, Latvija – 7-oje, o Rusija – 13 vietoje.

Tarp pažengusių ekonomikų geriausiai yra vertinamos Norvegija, Liuksemburgas ir Šveicarija, besivystančių ekonomikų sąraše antra ir trečia vietos atiteko Azerbaidžanui ir Vengrijai.

Pasaulio ekonomikos forumo teigimu, pirmą kartą skelbiamas Integruoto augimo ir plėtros indeksas leidžia geriau nei bendrojo vidaus produkto (BVP) rodiklis įvertinti šalies ekonomikos pažangą ir kaip ją galima paversti labiau socialiai įtraukiančia, nesumažinant paskatų dirbti, taupyti bei investuoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA