G. Eidiejus: gatvės menas Kauną daro unikalesniu | Kas vyksta Kaune

G. Eidiejus: gatvės menas Kauną daro unikalesniu

Asmeninio archyvo nuotr.

Šiuo metu Kaunas – išpuoštas kalėdiniais papuošimais, tačiau nevalia pamiršti ir kitų miestą dailesniu verčiančių detalių. Pavyzdžiui, gatvės meno, kuris, pasak portalo „Kas vyksta Kaune“ pašnekovo Gajaus Eidiejaus, daro miestą unikalesniu.

2015-aisiais Kauną nustebinęs visą sieną užimančiu darbu „Counting to Infinity“ (liet. „Skaičiavimas iki begalybės“), atsiradusiu jo tuometinės mokyklos matematikos kabinete, šiandien vaikinas studijuoja viename Didžiosios Britanijos universitete ir džiaugiasi Kaune matomais pokyčiais.

„Dabar esu pasiėmęs tarpinius metus iliustracijos bei vizualinės komunikacijos kurse Westminsterio universitete“, – pasakojo G. Eidiejus, šiuo metu daugiausiai laiko leidžiantis gimtajame Kaune.

Jauno menininko nuomone, Kaune galima pastebėti galybę pokyčių, ir visi jie – į gerąją pusę. „Manau, vis daugiau ir daugiau žmonių ima priimti pokyčius, menininkų iniciatyvą puošti Kauną ir dalintis idėjomis. Pats grįžęs į Kauną po metų labai džiaugiausi ir buvau maloniai nustebęs, kad miestas taip intensyviai puošiasi“, – tvirtino pašnekovas.

G. Eidiejus pripažino, jog dažniausiai kuria ant popieriaus ar drobės, o šį rudenį krantinėje atsiradusi medūza – pirmasis tokio dydžio jo darbas viešoje erdvėje. „Gavęs progą praktikuojuos ir dirbti su aerozoliniais dažais“, – šypsojosi jis.

Medūza, kurią atranda vis daugiau kauniečių, – vaikino būdas įamžinti save gimtajame mieste. „Vandenynuose atrasta medūzų rūšis, kuri negali gaišti nuo senatvės, taigi, teoriškai, yra nemirtinga. Tai įkvėpė nupurkšti šį darbelį, kurį pavadinau „Uni verse“. Išvertus į lietuvių kalbą tai reikštų „Vienas posmas“, arba „Viena daina“, o sujungus šiuos žodžius gauname „Visatą“, – pasakojo kūrėjas.

„Ši ryški, permatoma medūza – tarsi mano įsiamžinimas tarp betoninių Kauno blokų, priminimas, kad mūsų gyvenimas – kaip viena daina, ir reikia išdrįsti ją sudainuoti. Nes pasiryžę sudainuoti savo dainą mes irgi tam tikra prasme tampame nemirtingi“, – apie pagrindinę mintį, kurią neša jo darbas, pasakojo G. Eidiejus.

Vos į trečiąją dešimtį įžengęs vaikinas kūrybą teigia atradęs būdamas šešiolikos. G. Eidiejus jau yra surengęs dvi savo kūrybos parodas sostinėje, o naujausią jo darbą, prieinamą visiems kauniečiams, galima rasti Nemuno krantinėje, netoli geležinkelio tilto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA