Nuosprendis: paskelbta, kiek metų nelaisvės verta turtingo Kauno verslininko gyvybė | Kas vyksta Kaune

Nuosprendis: paskelbta, kiek metų nelaisvės verta turtingo Kauno verslininko gyvybė

delfi.lt 2017/01/17 14:18

Kauno verslininko Aurimo Rapalio nužudymu įtariamas 18-metis Edgaras Januškevičius antradienį išgirdo teismo nuosprendį. Kauno apygardos teismas jaunuoliui skyrė 10 metų nelaisvės. Tai yra maksimali bausmė, kurią teismas galėjo skirti, nes E. Januškevičius nusikaltimo atlikimo metu buvo nepilnametis.

A. Rapalis buvo nužudytas 2015 metų gegužės pabaigoje. Nuo to laiko E. Januškevičius dienas leido už grotų. Pirmąjį teismo posėdį teko atidėti, nes neatvyko nukentėjusiųjų advokatas.

Kaltinamajame akte teigiama, kad 18-etis A. Rapaliui peiliu smogė ne mažiau nei 11 kartų.

Atskleidė motyvus

Ilgą laiką E. Januškevičius tylėjo ir neatskleidė savo motyvų. Tačiau galiausiai vaikinas prabilo ir išdėstė, kodėl nusprendė nužudyti jauną verslininką. E. Januškevičus iki šiol buvo teistas du kartus – Jonavos apylinkės teisme dar nagrinėjo bylą, kurioje vaikinas kaltinamas plėšimu. Nužudymo byla yra ketvirtoji jauno vaikino akistata su teismu.

Teigiama, kad E. Januškevičius pripažįsta savo kaltę. DELFI šaltiniai atskleidė, kad E. Januškevičius pripažino planavęs nusikaltimą – jis norėjo verslininką apvogti. Vaikinas planavo pavogti ne tik pinigus, bet ir prabangius verslininko automobilius.

Už nužudymą nuteistas aštuoniolikmetis A. Rapalio broliui turi atlyginti 20 tūkstančių eurų, motinai – ir 30 tūkstančių eurų neturtinę žalą bei 1 tūkstantį eurų siekiančias teismo išlaidas.

Naktinis konfliktas

DELFI primena, kad 2015 metų gegužės 29-ąją, apie 4 val., į Kauno ligoninę iš I. Kanto gatvėje esančio buto pristatyti ir dėl sužalojimų paguldyti 31 metų vyras ir 17-etis. Policijos departamento suvestinėje rašoma, jog įtariama, kad vyrai susižalojo tarpusavyje konflikto metu. Konfliktas įvyko prabangiame daugiabutyje Kauno centre. Šiame daugiaaukštyje gyvena ne vienas garsus žmogus.

Incidento metu A. Rapalis buvo sunkiai sužeistas ir medikų pastangos išgelbėti jauną vyrą buvo nesėkmingos. A. Rapalio artimieji mirus galvos smegenims, sutiko paaukoti organus transplantacijai. A. Rapaliui buvo konstatuotos durtinės žaizdos krūtinėje, nugaroje ir kakle.

Tuo tarpu nepilnametis atsipirko nesunkiomis traumomis – pjautinės žaizdos rankoje ir kojoje. Kompiuterines paslaugas visame pasaulyje teikiančios bendrovės „Hostinger“ šeimininkas A. Rapalis Kaune garsėjo ir pomėgiu galingiems ir itin brangiems automobiliams. „Audi R8“, „Ferrari 458 Italia“ – tokie automobiliai stovėjo jaunojo verslininko garaže Kaip A. Rapalio namuose atsidūrė nepilnametis ir dėl ko naktį kilo konfliktas, pareigūnai neatskleidžia.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA