Diskotekoje ant Lampėdžio ežero linksminosi tūkstančiai kauniečių | Kas vyksta Kaune

Diskotekoje ant Lampėdžio ežero linksminosi tūkstančiai kauniečių

R. Tenio nuotr.

Sekmadienio vakarą eilės nusidriekė judant link Lampėdžio ežero. Jo krantus nuklojo ne tik automobiliai, bet ir pačiūžomis avintys ir roges ant peties užsimetę kauniečiai, visi jie traukė į diskoteką, iki pat 22 val. vykstančią ant ežero.

Tūkstančiai lankytojų

Portalo „Kas vyksta Kaune” žurnalistai atvykę į diskoteką nuo pat pradžių, užfiksavo, kad ant ežero ir aplinkui jau susirinkę daugiau kaip tūkstantis žmonių ir jie nenustoja plūsti iš visų pusių. Dauguma džiaugėsi ant paties ežero vidurio atsidūrę pirmą kartą.

Ant ledo pramogauti atvyko daugybė šeimų su vaikais, taip pat nemažai porų, nusiteikusių taip romantiškai praleisti nešaltą žiemos vakarą. Renginyje matosi paties įvairiausio amžiaus žmonių: nuo kūdikių vežimėliuose iki senolių, taip pat aktyviai besidžiaugiančių žiemos pramogomis.

Renginį saugo apsauga, atvykę viešosios tvarkos policijos pareigūnai prižiūri tvarką, budi greitoji pagalba, ji suteikia pagalbą nukritusiems ir susižeidusiems asmenims. Renginyje žmonės vaišinasi arbata ir atsineštais skanėstais, buvo matyti ir nešiojamą šašlykinę krante naudojantys gyventojai. Alkoholis ir kiti svaigalai renginyje nepageidaujami.

Lankytojai pirmiausiai iš toli išgirsta didžėjų G-Spot DJ’s, Justino Jakaičio, Aivaro Vėbros, Kęstučio Zabulio ir kt. leidžiamą šokių muziką. Kiek priartėję išvysta šviesų žaismą ant ledo, o įžengę į šventės teritoriją – gali stebėti nuo aplinkinių kalniukų su rogėmis ir čiuožynėmis bečiuožiančius galybę mažųjų su tėvais, besigirdi jų noras čiuožti: „Noriu dar!”. Ir taip dešimtis kartų. Vaikai skuba atsidžiaugti snieguota žiema, kuri Lietuvoje ilgai neužsibūna.

Ant paties ledo karaliauja turintieji pačiūžas. Netrūksta čia ir rogėse savo atžalas tempiančių tėčių. Ant ledo išraižyti takai, vedantys zigzagais, jais galima apčiuožti bene pusę ežero. Ant ledo įrengtos kelios gerai nuvalytos čiuožyklos, jas okupavę vaikai.

Diskoteka ant Lampėdžio

Į sniego valymo talką susirinko trys žmonės

Portalas „Kas vyksta Kaune” renginio išvakarėse skelbė, kad galintieji prisidėti prie sniego valymo darbų, yra kviečiami atvykti gerokai prieš renginį, apie 13 val. Pasmalsavome, kiek norinčiųjų padėti atsirado, V. Kederys besišypsodamas atsakė:

„Susirinko trys žmonės, esu jiems dėkingas. Ypač dėkoju vienam šalia gyvenančiam gydytojui traumatologui Vytautui Venclovai. Jis ledą dieną valė ir keliukius ant ledo raižė su keturračiu ir net juokavo: „Darau sau darbo aikštelę!” – Būtent jį galima laikyti čiuožyklos dizaineriu”, –  kalbėjo iniciatyvos sumanytojas.

Kadangi renginyje dalyvauja keli tūkstančiai žmonių, o į prašymą valyti sniegą atsiliepė vos keli, galima daryti išvadą, kad kauniečiai kol kas labiau mėgsta linksmintis, tikimasi, kad kitose panašiose iniciatyvose jie suskubs realiai prisidėti darbais ir patys savo rankomis padės sukurti šventę visam miestui.

V. Kederys: tai jungia bendruomenę

Masinės diskotekos ant Lampėdžio ežero sumanytojas – dėstytojas Vytautas Kederys. Šį renginį jis organizuoja jau trečią kartą, kaskart iniciatyva sulaukia vis didesnio pasisekimo. Pasiteiravome, kokia sėkmės paslaptis? V. Kederys svarstė, kad veikiausiai, visi tiesiog trokšta telktis, bendrauti gyvai, leisti laiką gamtoje. „Tokie renginiai buria bendruomenę, renkasi daug geranoriškai nusiteikusių žmonių, kurie gali gerai kartu leisti laiką, žmonėms reikia daugiau bendravimo, renginių. Beje, ledo storis apie 20 cm, tad visi gali jaustis saugūs. Labai malonu matyti, kai vos prieš pusę savaitės sukurtas įvykis feisbuke, šiandien ant ledo sutraukė tūkstantinę minią. Jausmas nerealus!”, – kalbėjo V. Kederys.

Pirmoji diskoteka ant Lampėdžio ežero buvo surengta spontaniškai: Vytautas pakvietė kelis draugus gerai praleisti laisvalaikį ant ledo, norinčiųjų prisijungti vis daugėjo, kol galiausiai renginio dieną ant Lampėdžio ledo susirinko šimtai žmonių.

V. Kederys už šį reikšmingą, neatlygintiną darbą Kauno bendruomenės labui buvo apdovanotas „Gerumo kristalu“.

Diskoteka ant Lampėdžio

Norėtų, kad ant ežero vėl vyktų žirgų lenktynės

Ant ledo kalbinti diskotekos lankytojai buvo gerai nusiteikę, džiaugėsi iniciatyva, suburiančia gyventojus.

Su šiaurietiškomis lazdomis vaikščioję Marija ir Algimantas prisipažino esantys V. Kederio studentai:

„Atėjome palaikyti dėstytoją, jaučiasi labai gera atmosfera, bendrumas, tai gera bendravimo priemonė ir jaunam, ir senam. Visą dieną leidžiame ant ežero, nešalta, groja gera muzika, grynam ore būti sveika. Puikiai išnaudota ežero erdvė, patiko ir V. Kederio iniciatyva vasarą – koncertas vidury ežero su valtimis, tokių iniciatyvų lauksime ir daugiau”, – kalbėjo Marija ir Algimantas.

Asta į renginį atvyko su beveik dvejų metų vaiku ir draugų kompanija. „Nešalta, norėjosi pasižiūrėti kaip vyksta gyvai. Kurį laiką gyvenau Norvegijoje, ten vykdavo mažai renginių, norvegai daugiau kopia į kalnus, čiuožia slidėmis, o panašių renginių išvis matyti neteko. Grįžus į Lietuvą iškart pastebėjau – čia renginių gausu, tik spėk dalyvauti. Diskoteka sėkminga”, – mano Asta.

Du draugai, abu Mindaugai, norėtų, kad panašūs renginiai vyktų dažniau: „Galėtų būti kiekvieną savaitgalį, šeštadieniais, nes ryt į darbus. Dalyvautume!”, – tikino vyrai.

Kalbintas Sigis teigė dar prisimenantis laikus, kai ant Lampėdžio ežero žiemą vykdavo daugybė varžybų. „Gaila, kad nėra kaip būdavo anksčiau: prieš maždaug 35 m., kai dar buvau mokinys ir šalyje būdavo tikros, šaltos žiemos, ant Lampėdžio ežero vykdavo varžybos su arkliais, automobiliais, motociklais, slidėmis. Augau netoli, vis atvykdavau pasižiūrėti, nostalgija prisiminus, norėtųsi, kad panašios varžybos ir vėl sugrįžtų ant šio ežero”, – sakė Sigis.

Diskoteka ant Lampėdžio

Prašo palikti tvarkingą aplinką

Renginio organizatoriai prašo visų atvykstančiųjų šiukšles mesti tik tam skirtose vietose, pranešama, kad dar nesibaigus šventei, jau matyti ant ledo numestų butelių ir kitų atliekų. Prašoma elgtis pilietiškai.

Apie pamestus ar rastus daiktus prašoma skelbti renginio grupėje čia. Raginama visiems būti geranoriškais ir padėti susigrąžinti pamestus daiktus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA