Jaunieji žalgiriečiai laimėjo atrankos turnyrą Kaune ir keliaus į Stambulą | Kas vyksta Kaune

Jaunieji žalgiriečiai laimėjo atrankos turnyrą Kaune ir keliaus į Stambulą

R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ aštuoniolikmečiai ketvirtą kartą iš eilės laimėjo „Žalgirio“ arenoje rengtą Eurolygos jaunimo atrankos turnyrą.

Šeštadienį finale jaunieji žalgiriečiai nugalėjo Paryžiaus CFBB komandą 62:57 (19:15, 16:17, 18:8, 9:17). Jiems atiteko bilietas į Eurolygos finalo ketverto turnyrą gegužę Stambule, kur vyks ne tik lemiamos Senojo Žemyno vyrų komandų, bet ir finalinės jaunimo kovos.

Pirmos penkios finalo minutės taškais nelepino, tad saugesniam pranašumui susikurti pakako dviejų tolimų šūvių, kuriuos smeigė Grantas Vasiliauskas ir Lukas Uleckas – 8:2. Antroje kėlinuko dalyje įsižaidė Erikas Venskus, tritaškį iš krašto smeigė Martynas Arlauskas, bet vis užtikrinčiau puolime jautėsi ir varžovai – 15:9. Svarstyklėms išsilyginus (15:15) savo žodį tare Rokas Jokubaitis, leidęs kauniečiams pirmą ketvirtį laimėti – 19:15.

Fantastišką pasirodymą R.Jokubaitis tęsė antrajame kėlinyje: rinko jau tryliktąjį savo tašką vos per keletą minučių, o prie viso to dar puikiu perdavimu apdovanojo po krepšiu atsilaisvinusį Volodymyrą Markovetskį – 30:22. Kamuolį puolime nusiėmė L.Uleckas, bet vis sunkiau žalgiriečiams renkant taškus, Paryžiaus krepšininkai pavojingai artėjo – 32:26. Kiek lengviau atsikvėpti leido agresyviai sužaidęs ir dvitaškį su pražanga įsirašęs Vitalijus Kozys (35:26), tačiau į rūbinę „Žalgirio jauniai jau keliavo teturėdami trijų taškų pranašumą – 35:32.

Po didžiosios pertraukos žalgiriečiai įjungė nepralaužiamą gynybos režimą, po krepšiu pasižymėjo V.Markovetskis ir E.Venskus, tritaškį įskraidino G.Vasiliauskas, o skirtumas tarp komandų išaugo iki 44:34. R.Jokubaičio perdavimų sulaukė iš toli pataikęs L.Uleckas bei naują rekordinės persvaros ribą nubrėžęs G.Vasiliauskas – 49:36. CFBB krepšininkai toliau strigo puikiai organizuotoje kauniečių gynyboje ir prieš lemiamą rungtynių atkarpą atsidūrė ant prarajos krašto – 53:40.

Ketvirtam kėliniui prasidėjus pranašumas augo iki 55:40, tačiau charakterį rodę prancūzai grėsmingai grįžo į rungtynes – 55:46. Perėmęs kamuolį pasižymėjo I.Sargiūnas, bet didžiajame finale pakvipo intriga, kadangi skirtumas ištirpo iki 57:53. Agresyviai rungtyniavo iniciatyvos ėmęsis I.Sargiūnas, o tiksint paskutinei minutei ypatingos svarbos tolimą dūrį R.Jokubaitis – 62:57. Per likusį laiką žalgiriečiai išlaikė trapų pranašumą ir išsaugojo nugalėtojų taurę Kaune – 62:57.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA