Už kilpomis miške gaudytus gyvūnus, brakonieriui gresia teismas | Kas vyksta Kaune

Už kilpomis miške gaudytus gyvūnus, brakonieriui gresia teismas

Aplinkos ministerijos nuotr.

Aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos (LR AM Kauno RAAD GGAI) pareigūnai, po ilgai trukusio tyrimo, nustatė asmenį miške kilpomis gaudantį gyvūnus.

2016 m. spalio mėnesį, reido metu, patikrinus Kaišiadorių rajone prie Dovainonių kaimo esantį mišką, rastos 25 kilpos, skirtos gyvūnams gaudyti. Šių kilpų savininką – „gamtos mylėtoją“ pareigūnams padėjo užfiksuoti darbe naudojamos vaizdo kameros, tačiau niekaip nepavyko nustatyti pažeidėjo asmenybės.

Netikėtai kilpininkas pats įkliuvo į „kilpą“. Reido metu Kauno rajone buvo sustabdytas automobilis, kuriuo buvo bandoma išgabenti išdorotą stirną, kurią pažeidėjas tvirtino partrenkęs automobiliu. Šią versiją buvo bandoma dar keletą kartų keisti, tačiau pažeidėjui buvo nurodyta atvykti į LR AM Kauno RAAD GGAI protokolo surašymui.

Piliečiui R.G. atvykus, pareigūnams tiriantiems kilpininko Kaišiadorių rajone bylą, asmuo pasirodė išskirtinai panašus į pažeidėją, kurio asmenybės nustatyti nepavyko. Dar kartą peržiūrėjus filmuotą medžiagą, pareigūnai galutinai įsitikino, kad pilietis R. G. ir kilpininkas Kaišiadorių rajone yra tas pats asmuo.

Brakonierius net nesivargino pakeisti savo aprangos ir atėjo į Gyvosios gamtos apsaugos inspekciją apsivilkęs ta pačia striuke, kuria vilkėjo užfiksuotoje filmuotoje medžiagoje statantis kilpas, kuri ir padėjo pareigūnams identifikuoti pažeidėjo asmenybę.

Pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal LR ANK 290 str. 3, 5 d., byla perduota Kaišiadorių rajono agentūros teismui.

Už šį pažeidimą gresia bauda nuo 600 iki 1700 eurų ir gali tekti atlyginti 1593 eurų žalą aplinkai už neteisėtai sumedžiotą stirną.

Kviečiama piliečius ir toliau būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA