Kas vyksta Kaune sausio 13-15 dienomis? (renginių programa) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune sausio 13-15 dienomis? (renginių programa)

Kas vyksta Kaune skaitytojo A.Sazanskio nuotr.

Į Kauną pagaliau atkeliavo žiemiškos pramogos – tą galima pasakyti, pažvelgus į šio savaitgalio renginius. Tiesa, pradėti poilsį vis dėlto derėtų prisimenant Laisvės gynėjus sausio 13-osios renginiuose. 

Sausio 13–osios minėjimas

Šią dieną minės visa Lietuva, tad ir Kaune žmonių, kovojusių už šalies laisvę, atminimui skirtų renginių netrūksta. Ryte mokymo įstaigų languose nušvitus žvakių liepsnelėms, 10 valandą kauniečiai kviečiami į mišias už žuvusius Laisvės gynėjus Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje. Iškart po mišių bažnyčioje vyks vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų kolektyvų koncertas „Vardan Lietuvos“.

11:30 val. norinčių drauge vykti ir Petrašiūnų bei Romainių kapinėse pagerbti Tito Masiulio ir Juozo Vaidoto atminimą Laisvės alėjoje už Įgulos bažnyčios lauks autobusas. Tuo tarpu 12 valandą Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje – varpų muzikos koncertas.

12:30-14 val. Laisvės al. ir jos prieigose policija dalins neužmirštuoles, jas dalins ir buvę pareigūnai, Lietuvos policijos veteranų asociacijos Kauno filialo nariai, dirbę 1991-ųjų sausio 13 d.

Na, o 18 valandą – net du pasirinkimai. Kauno menininkų namų salėje (Putvinskio g. 56) vyks Jono Meko filmo „Lietuva ir SSRS žlugimas“ peržiūra, o Kauno kultūros centre (Vytauto per. 79) – koncertas, skirtas Laisvės gynėjų dienai paminėti. Jame pasirodys Ieva Narkutė su grupe. Renginiai nemokami.

Prancūzų atsitraukimo iš Maskvos inscenizacija 

1812-1813 metų žiema. Napoleono Didžioji armija atsitraukdama po nesėkmingos kampanijos į Rusiją traukiasi per Lietuvą. Paskutiniai sušalę, alkani prancūzų kariuomenės likučiai traukiasi per Lietuvos miestelius ir kaimus. Vienas toks dalinys, kurį sudaro prancūzų, lietuvių ir lenkų pulkų kariai, traukiasi ties Rumšiškių miesteliu, tikėdamiesi čia rasti perėjimą per užšalusį Nemuną, tačiau juos nepailstamai puldinėja generolo Platovo kazokai ir reguliarioji Rusijos kariuomenė. Ar pavyks jiems atsilaikyti ir sėkmingai atsitraukti link Prancūzijos?

Visa tai išvysti savo akimis jus kviečia Lietuvos liaudies buities muziejus, kuriame sausio 14-ąją, šeštadienį, 11:30-15 val. vyks prancūzų atsitraukimo iš Maskvos inscenizacija. Prancūzų kolona 11:30 val. pajudės nuo muziejaus vartų per kaimus ir kaimelius, apie 14:30 val. Rumšiškių miestelio prieigose ir pačiame miestelyje turėtų vykti generalinis mūšis. Įėjimo kaina – bilietas į muziejų (iki 2 eurų).

Ledo ritulys ant Lampėdžio ežero

Šeštadienį nuo 12 iki 15 valandos ant Lampėdžio ežero vyks ledo ritulio varžybos. Su savimi būtina turėti gerą nuotaiką, reikiamą įrangą, apsaugas. Organizatoriai komandas skirstys pagal aprangos spalvą, todėl atvykus su draugų kompanija siūloma pasiimti skiriamąsias liemenes ar pan.

„Nemunring Winter Games“

Sausio 15 dieną nuo 8 ryto Nemuno žiedas atgis – čia vyks ketvirtasis „Nemunring Winter games“ čempionato etapas. Organizatorių teigimu, vyks varžybos kiekvienam, o žiūrovai turės progą išbandyti „Sprint taxi“. Žiūrovams įėjimas nemokamas.

Čiuožykla ant Lampėdžio ledo

Sekmadienį 18:00-22:00 val. Lampėdis atgis – čia įsikurs pamažu tradicija tampanti čiuožykla po atviru dangumi. Organizatoriai žada, jog viskuo bus pasirūpinta, tereikia susirasti, kuo ir su kuo čiuožti ir kviečia prisidėti padedant valyti sniegą ir kultūringai elgiantis – alkoholis ir pan. ant ledo nėra pageidaujami. Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA