Padidėjusios „Sodros“ įmokos gali padidinti emigraciją, bet ateity duos naudos | Kas vyksta Kaune

Padidėjusios „Sodros“ įmokos gali padidinti emigraciją, bet ateity duos naudos

BNS 2017/01/12 09:12
R. Tenio nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis pripažįsta, kad nuo šių metų padidintos „Sodros“ įmokos savarankiškai dirbantiems žmonėms artimiausioje ateityje gali paskatinti emigraciją, tačiau ateityje, anot jo, tai žmonėms bus naudinga, nes didins jų socialines garantijas.

„Esminis dalykas, jeigu mes žiūrime šį momentą, taip – rizikos yra (emigracijos didėjimui – BNS), tačiau jeigu žiūrime į perspektyvą, tie žmonės, kuriems didėja atskaitymai į socialinio draudimo fondą, kurie draudžiami įvairiomis socialinio draudimo rūšimis, kai anksčiau jie nebuvo jomis apdrausti, tai jiems suteikiamos papildomos socialinės garantijos tiek dabar gauti išmokas įvairiomis situacijomis, tiek ir ateityje gauti tokią pensiją, kad nereikėtų iš valstybės prašyti papildomos išmaldos. Reikia žiūrėti trumpalaikę ir ilgalaikę perspektyvą“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė S.Skvernelis.

Anot jo, mokestinė aplinka turėtų būti švelnesnė verslą pradedantiems žmonėms, tačiau vėliau visi turėtų mokėti vienodus mokesčius.

„Vyriausybė yra pasakiusi, kad per pusę metų peržiūrės visą mokestinę aplinką. Manome, kad turėsime pasiūlymų žmonėms, kurie pradeda savo verslą. Ta pradžia turi būti paskatinta, bet toliau mes visi gauname viešąsias paslaugas vienodai. Taip pat norime gauti pensiją, iš kurios galėtume oriai gyventi, todėl įmokos natūraliai turi būti mokamos“, – kalbėjo premjeras.

S.Skvernelio žodžiais, Vyriausybė svarsto, kad iš esmės mokesčiai Lietuvoje neturėtų didėti.

Nuo šių metų pradžios taikomi nauji privalomojo sveikatos draudimo ir „Sodros“ įmokų tarifai savarankiškai dirbantiems asmenims, pavyzdžiui, ūkininkams, individualių įmonių ir mažųjų bendrijų turėtojams, individualia veikla užsiimantiems gyventojams. Mokesčių tarifai išaugo, buvusiai Vyriausybei nuo liepos padidinus minimalią algą iki 380 eurų, be to, buvęs Seimas pernai pavasarį nutarė, kad nuo sausio daugiau šalies gyventojų turi draustis pensijai, nuo ligos, vaiko priežiūrai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA