Dėl naujagimės mirties teisiamas jos tėvas: žudikas, ar neatsargus gelbėtojas? | Kas vyksta Kaune

Dėl naujagimės mirties teisiamas jos tėvas: žudikas, ar neatsargus gelbėtojas?

delfi.lt 2017/01/12 15:06
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teismui nepavyksta pradėti nagrinėti bylos, kurioje Giedrius K. kaltinamas savo trijų mėnesių dukrytės nužudymu. Bylos duomenimis, tai įvyko pavasarį prieš beveik dvejus metus. 25 metų vyras įtariamas stipriai suspaudęs mergytei krūtinę, ją stipriai purtęs. Nuo sužalojimų kūdikis mirė.

Giedriaus K. advokatas DELFI tikino, kad vyras norėjo padėti dukrytei, tačiau netyčia viską padarė neteisingai.

Pasak advokato Algimanto Antano Palijansko, Giedrius K. buvo vienas namuose paliktas su dukryte. Tėvui kilo įtarimas, kad jo kūdikiui kažkas negerai, dukrytė nustojo kvėpuoti. Pasimetęs vyras puolęs skambinti 112.

Į namus išvyko greitoji pagalba, kol medikai buvo pakeliui, dispečerė aiškino Giedriui K., kokius gaivinamus veiksmus reikia atlikti kūdikiui.

Pasak advokato, panašu, kad vyras persistengė. Medikai kūdikį atgaivino, tačiau netrukus paaiškėjo, kad vaikas buvo stipriai sužalotas ir ligoninėje mirė.

Ekspertai nustatė, kad kūdikis neišgyveno dėl smurtinių veiksmų, todėl vyras šiuo metu yra kaltinamas žmogžudyste. Teismas aiškinsis, ar Giedrius K. sužalojo savo dukrytę smurtaudamas ar gelbėdamas.

Ketvirtadienį turėjęs įvykti bylos nagrinėjamas buvo nukeltas į vasario mėnesį. Nukentėjusiąja byloje laikoma Giedriaus K. žmona sausio 2 dieną pagimdė dar vieną mergaitę. Moteris negalėjo atvykti į bylos nagrinėjimą, naujagimį reikia reguliariai maitinti, o ir pati motina po gimdymo dar neatsigavo.

Teismas prieš kitus posėdžius įpareigojo kaltinamąjį pranešti apie jų kūdikio motinos būklę ir užtikrino, kad jai bus sudarytos sąlygos teismo proceso metu pasirūpinti bei pamaitinti kūdikį.

Nors ir kaltinamas sunkiu nusikaltimu, Giedrius K. nėra suimtas ir toliau gyvena su šeima. Šeimoje be naujagimės auga dar du berniukai.

Vyras jau yra teistas, tris kartus į teisiamųjų suolą sėdo dėl vagysčių.

Daugiau naujienų skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA