Senamiestyje partrenktos moters artimieji prašo visuomenės pagalbos | Kas vyksta Kaune

Senamiestyje partrenktos moters artimieji prašo visuomenės pagalbos

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Praėjusį savaitgalį, sekmadienio rytą, Kauno Senamiestyje nutiko didelė nelaimė – moters (51 m.) vairuojamo automobilio „Ford Mondeo“ buvo partrenkta gyvenamojoje zonoje per gatvę ėjusi 56 m. A. V. Šiuo metu artimieji prašo visuomenės pagalbos – ieškomi įvykio liudininkai, galintys padėti tyrimui.

Nelaimė įvyko sausio 8 dieną, apie 10 val. ryto ties Muitinės gatvės 1-uoju namu, visai prie pat įvažiavimo į Rotušės aikštę. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė informavo, kad minėtas automobilis važiavo kryptimi nuo Daukšos g. link Rotušės a. Netoli sankryžos su Rotušės a. kliudė ir patraukė po automobiliu iš kairės pusės pagal važiavimo kryptį ėjusią pėsčiąją.

Partrenkta moteris atsidūrė po ratais, kliudžiusio automobilio buvo prispausta prie šaligatvio, moterį išvadavo atvykę ugniagesiai gelbėtojai su specialia įranga.

Nukentėjusioji buvo perduota greitosios pagalbos medikams, kurie moterį skubiai išvežė į Kauno klinikas.

Vieta, kurioje nutiko nelaimė, priklauso „Gyvenamajai zonai”, čia leidžiama važiuoti ne greičiau kaip 20 km/val., o pirmenybė teikiama pėstiesiems, jie turi būti praleidžiami eidami ir ne per perėjas. Pasak policijos atstovės, 2015 ir 2016 m. Muitinės g. eismo įvykių, kuriuose būtų sužaloti asmenys, neužregistruota.

Kaip pasakojo sužalotosios artimieji, moteris sekmadienį per gatvę žingsniavo į parodą, tačiau taip jos ir nepasiekė. Nukentėjusiąja šiuo metu rūpinasi medikai.

Laukia bet kokios informacijos

Šiuo metu policijoje atliekamas tyrimas, siekdami greičiau ir kuo objektyviau išsiaiškinti įvykio aplinkybes, moters artimieji kreipiasi pagalbos į kauniečius: „Mes, nukentėjusiosios artimieji, prašome atsiliepti visus įvykio liudininkus, kurie galėtų suteikti informacijos ar galbūt užfiksavusius įvykį telefonu, vaizdo registratoriumi ir kt.”, – dėstė į portalą „Kas vyksta Kaune” besikreipęs artimas sužalotosios giminaitis.

Pagalbos prašoma ir netoliese Muitinės g. nr. 1 esančių įstaigų atstovų, prašoma peržiūrėti tos datos video, galbūt juose užfiksuota kaip nutiko nelaimė, tokią video medžiagą prašoma perduoti policijai, ji bus itin naudinga.

„Mano žiniomis, įvykį matė nemažai žmonių: kas ėjo pro šalį, kas važiavo ar išgirdęs atbėgo padėti iš tolėliau. Prašau atsiliepkite! Svarbu, kad teismas viską operatyviai išsiaiškintų.”

Ką nors žinančius apie eismo įvykį prašoma nedelsiant kreiptis telefonu 112 arba bet kuriuo paros metu skambinti telefonu: 869631168 arba nr. 864530942. Artimieji dėkingi už pagalbą.

Tyrimo metu bus nustatyta, dėl kieno kaltės kilo eismo įvykis.

Policijos atstovė informavo: jei dėl eismo įvykio kalta vairuotoja, jos atsakomybė numatyta LR Baudžiamojo kodekso 281 str. „Kelių transporto saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas”, jei pėsčioji – bus patraukta administracinėn atsakomybėn.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA