Kaunietis prašo žiniasklaidos pagalbos: tik jūs galite padėti nuvalyti gatvę | Kas vyksta Kaune

Kaunietis prašo žiniasklaidos pagalbos: tik jūs galite padėti nuvalyti gatvę

R. Tenio nuotr.

Šalyje įsitvirtinus žiemai, portalas „Kas vyksta Kaune” bene kasdien sulaukia gyventojų pranešimų apie vis kitoje miesto dalyje ledais aptrauktą ir nevalomą gatvę, prašoma padėti. Šįkart kaunietis Julius informavo apie „ledo čiuožykla” tapusią J. Bakanausko gatvę Aleksote ir prašo žiniasklaidos pagalbos: „tik jūs galite padėti, nes komunalininkai nereaguoja“, – teigia skaitytojas.

Vyras rašo: „Dar prieš Naujuosius pranešiau „Kauno švarai” apie sunkiai pravažiuojamą J. Bakanausko gatvę kad ten slidu, tokia pati situacija susidariusi H. ir O. Minkovskių gatvėje. Kelias prastai prižiūrimas, tai gan judri gatvė, mėgstama siekiant apvažiuoti aplinkinių gatvių (Europos pr., Veiverių g.) spūstis, tačiau nevalyta ir nebarstyta. Važiavimas tragiškas – grynas ledas. Tai kelia grėsmę eismo dalyviams, štai šiandien vairuodamas automobiliu pačiuožiau apie 15 metrų, jei tuo metu kelyje būtų pasitaikęs kitas automobilis ar išbėgęs vaikas? Baisu net pagalvoti!”, – rašo Julius.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pakomentavo situaciją, jo teigimu J. Bakanausko gatvė buvo barstyta sausio 5 dieną. „Taip pat trečiadienį ryte įvertinus padėtį vietoje, bendrovė „Kauno švara“ barstys gatvę dar kartą, kadangi smėlis važiuojant automobiliams išsivažinėja.

A. Pakalniškis informavo, kad bendrovė „Kauno švara” valo ir barsto šlapios druskos mišiniu pagrindines magistralines gatves, gatves, kur yra didesnis automobilių srautas bei gatves, kuriomis važiuoja viešasis transportas. Anot jo, valoma ir barstoma, atsižvelgiant į meteorologines oro sąlygas, kritulius, oro temperatūrą ir realų poreikį, esant plikledžiui. „Kitų gatvių valymą ir barstymą smėlio-druskos mišiniu užsakome papildomais užsakymais pagal gyventojų pranešimus ir realų poreikį patikrinus padėtį vietoje, – sakė pašnekovas.

Jis ragino gyventojus dėl prastai valomų gatvių kreiptis į miesto avarinės tarnybos dispečerinę nemokamu telefonu 8 800 00111 ir pranešti apie slidžias gatves bei šaligatvius. Valymo darbai vyksta ir šeštadieniais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA