Kauno stoties rajonas bunda: iš pagrindų tvarkoma požeminė perėja | Kas vyksta Kaune

Kauno stoties rajonas bunda: iš pagrindų tvarkoma požeminė perėja

Kaunas.lt nuotr.

Į Kauno autobusų stotį vedančioje nušiurusioje Vytauto prospekto požeminėje perėjoje prieš naujuosius užvirė darbai. Jie turi būti užbaigti iki naujosios autobusų stoties atidarymo sausio pabaigoje.

Net ir spaudžiant šaltukui požeminėje perėjoje ardoma nusidėvėjusi grindų danga, tvarkomi sienų ir lubų įtrūkimai ir kiti defektai. Nuvalius sienas ir lubas, jos bus nudažytos šviesiai pilkos spalva. Perėjoje bus įrengti nauji latakai vandens surinkimui, esamus šviestuvus pakeis nauji LED šviestuvai.

„Kauną keičiantys pokyčiai stoties rajone yra itin ryškūs. Sausio mėnesio pabaigoje duris atversianti atsinaujinusi autobusų stotis bus svarbiausias šio svarbaus miesto rajono atgimimo akcentas“, – pabrėžė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Kapitalinį požeminės perėjos remontą ketinama užbaigti iki sausio mėnesio pabaigos, kuomet duris po rekonstrukcijos atvers autobusų stotis.

Suremontavus požeminę perėją lauks kitas žingsnis – keltuvų, skirtų žmonėms su negalia įrengimas. Iki balandžio mėnesio pradžios vietoje esamų laiptų išsikišimų bei konstrukcijų bus suformuotos šachtos, skirtos moderniems keltuvams.

Taip pat bus sumontuoti nauji granitiniai laiptai, vedantys iš tarpinės aikštelės į paviršių autobusų stoties pusėje. Kauniečių ir miesto svečių saugumą užtikrins įrengta vaizdo stebėjimo sistema.

„Mums svarbu, kad prie naujai atidaromų prekybos centrų būtų sutvarkyta ir aplink esanti teritorija bei infrastruktūra, todėl norėjome, kad ir naujosios Kauno autobusų stoties, kurioje bus įsikūrusi RIMI parduotuvė, teritorija būtų tvarkinga ir švari, o autobusų stotį ir parduotuvę būtų paprasta ir lengva pasiekti. Tad užsibrėžėme sutvarkyti apleistą požeminę perėją prie Kauno autobusų stoties, – teigė Mindaugas Žilinskas, „RIMI Lietuva“ nekilnojamojo turto skyriaus vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA