Policijos nuovados nebėra, bet saugumas – išliko? | Kas vyksta Kaune

Policijos nuovados nebėra, bet saugumas – išliko?

Nemuno PK / R. Tenio nuotr.

Prieš keletą savaičių Petrašiūnai nerimo: prie M. Gimbutienės gatvėje veikiančios parduotuvės kelias dienas matėsi kraujo žymės, atsiradusios muštynių metu. Tiesa, per tas kelias dienas istorija, keliaujanti iš lūpų į lūpas, šiek tiek pasikeitė – pasakota, jog kraujas čia liko po to, kai buvo padurtas žmogus.

Tiesa – kitokia: gruodžio 20-osios vakarą šioje vietoje „santykius aiškinosi“ dvi grupės žmonių. Nepatvirtintais duomenimis, dalis jų galėjo būti ir nepilnamečiai. Policijos pareigūnai į iškvietimą sureagavo, tačiau atvykus viskas jau buvo aprimę, o aplinkiniai jokių pretenzijų nereiškė, todėl rimtesnių veiksmų tąkart imtasi nebuvo.

Baisu išeiti į gatvę

Nors tai, atrodytų, senokai vykęs įvykis, portalas „Kas vyksta Kaune“ jau kurį laiką sulaukia kauniečių pastebėjimų, jog Petrašiūnuose padaugėjo neramumų po to, kai buvo uždaryta čia veikusi policijos nuovada. „Jau baisu į gatvę išeiti darosi. Kai policijos komisariatą panaikino, tai viskas ir prasidėjo, anksčiau buvo tikrai ramiau“, – pasakojo jie.

„Žinokit, paaugliai visai atsipalaidavo – daro, ką nori… Net vyresniems žmonėms grasina, jei jie cigaretės neduoda. Vaidina, kad yra suaugę, ir tai vyksta vos ne kiekvieną dieną“, – teigė viena iš į portalą „Kas vyksta Kaune“ besikreipusių kauniečių. Ji tvirtino pati su panašiais atvejais nesusidūrusi, tačiau ne kartą tai mačiusi gatvėje ar girdėjusi aplinkinių pasakojimus.

Nuovada panaikinta gegužę

Pasak Kauno apskr. VPK Kauno miesto Panemunės policijos komisariato viršininko Giedriaus Klimavičiaus, Petrašiūnų policijos nuovados pastato atsisakyta 2016-ųjų gegužę, mat pasikeitė policijos veiklos modelis. „Šiuo metu Panemunės policijos komisariato prižiūrima teritorija suskirstyta į 4 veiklos grupes – Žemųjų Šančių, Aukštųjų Šančių, Panemunės-Rokų-Vaišvydavos ir Palemono-Petrašiūnų“, – pasakojo G. Klimavičius. „Įvykus veiklos reorganizacijai, vidutiniškai kiekvienoje teritorijoje patruliuoja 3-4 policijos ekipažai“, – teigė jis.

Paklausus, ar po nuovados pastato atsisakymo nepadaugėjo neramumų Petrašiūnuose, komisariato viršininkas teigė, jog tikrai ne. „Žvelgiant į statistinius duomenis, jūsų minimų atvejų nepadaugėjo, sakyčiau priešingai netgi. Teritorijoje dirbantys pareigūnai ne tik užtikrina viešąją tvarką, reaguoja į įvykius, bet ir vykdo prevenciją“, – pasakojo jis.

Chuliganai – sutramdyti?

Pasak G. Klimavičiaus, buvo nustatyti asmenys, tarp kurių – ir nepilnamečiai, kurie Petrašiūnuose elgėsi chuliganiškai. Dėl tokių jų veiksmų buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai, o nepilnamečių tėvai bausti administracine tvarka dėl tėvų valdžios nepanaudojimo.

„Galiu patikinti, kad policijos pareigūnai ir toliau aktyviai dirbs ir bendraus su savivalda ir vietos bendruomene, siekiant kurti saugesnę visų mūsų aplinką“, – žadėjo Panemunės policijos komisariato viršininkas.

Tiesa, pačių Petrašiūnuose gyvenančių žmonių nuomone, nežinia, ar minėtieji asmenys – vieninteliai kėlę ar ateityje kelsiantys problemas šiame rajone. Jų  nuomone, saugu gatvėse pasidarytų tik tuomet, kai rajone ir vėl pradėtų veikti nuovada. „Galėtų grąžinti, būtų saugiau… Ir policija labai retai, bent kiek aš matau, čia apsilanko“, – tvirtino jie.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA