Pasipylė pranešimai dėl pavojingos situacijos „Uošvės liežuvyje“: automobilį aplaužė ne vienas | Kas vyksta Kaune

Pasipylė pranešimai dėl pavojingos situacijos „Uošvės liežuvyje“: automobilį aplaužė ne vienas

R. Tenio nuotr.

Pastarosiomis dienomis ypač atšalus, Kauno vairuotojai susidūrė su didelėmis problemomis važiuodami „Uošvės liežuviu”. Ne vienas šioje kasmet problemų keliančioje vietoje apgadino automobilius, kai bandė įveikti didžiulius ledo luitus, susidariusius ant važiuojamosios dalies. 

Visą savaitgalį eismas Švenčionių gatve buvo itin problematiškas ir tik pirmadienį imtasi spręsti šią pavojingą situaciją, kad būtų nuvalyti didžiuliai ledo luitai, portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų teigimu, siekiantys pusmetrio aukštį. Gyventojai spėja, kad viena iš priežasčių kodėl taip atsitiko – nuo šlaito ant kelio bėgantis vanduo, kuris pašalus tampa ledo luitais. Kauniečiai spėja, kad vanduo atbėga iš šlaite esančio upelio, nors būta ir įtarimų, kad ledas susidaro iš kauniečių, neteisėtai leidžiančių nuotekas į griovius.

Dažnai šiuo keliu važinėjanti Ingrida portalui „Kas vyksta Kaune” rašo: „Pirmadienį ryte pasitinka baisus vaizdelis Švenčionių gatvėje: nuo kalno į važiuojamąją dalį visas dienas bėgęs vanduo ant kelio tapo ledo kalnais po 50 cm. Sniegas, vanduo, automobiliai pasikabinę ant dugnų – pravažiuoti neina, transporto spūstis milžiniška. Ką daryti vairuotojams?”, – klausė kaunietė.

Situaciją pakomentavo bendrovės „Kauno vandenys“ tinklų skyriaus viršininkas Vytautas Rudis. Jis teigė, kad bendrovė šį rytą buvo gavusi gyventojų skambutį apie į važiuojamąją kelio dalį Švenčionių gatvėje tekantį ir užšąlantį vandenį.

„Vanduo atitekta nuo šlaito, iš čia tekančio upelio, dėl ko spustelėjus šalčiams ir užšalus pralaidai vanduo išteka į gatvę. Į minėtą vietą buvo nuvykusi įmonės avarinė tarnyba”, – teigė V. Rudis.

Tuo tarpu miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patikino, kad iki šiol šioje vietoje, kur nuolat kaupdavosi vanduo, buvo kovojama su pasekmėmis, tačiau šiemet žadama problemą išspręsti iš esmės, taip pat jis atmeta gyventojų nuogąstavimus, kad ant kelio šąla nelegaliai nuleistos nuotekos.

„Šįmet tvarkysime Švenčionių gatvės asfalto dangą. Lygiagrečiai bus įrengtas paviršinis lietaus nuotekų tinklas. Greičiausiai ten bėga šaltinių vanduo“, – pažymėjo vyriausias miesto ūkvedys.

Žadama, kad savaitgalį susikaupusios ledų sankaupos bus nuvalytos, šiandien bendrovės „Kauno švara“ darbininkai atlieka šios atkarpos valymo darbus.

„Uošvės liežuvio“ atkarpa ypač pamėgta po rugsėjį uždaryto kelio per Kauno hidroelektrinę, nemažai vairuotojų kaip alternatyvą pasirinko būtent šią vietą, tad eismas tapo aktyvesnis, atkarpa intensyviai naudojama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA