Pokyčiai viešojo transporto stotelių švieslentėse patinka toli gražu ne visiems | Kas vyksta Kaune

Pokyčiai viešojo transporto stotelių švieslentėse patinka toli gražu ne visiems

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Praėjusių metų pabaigoje buvo pakeista dalies viešojo transporto priemonių numeracija. Pokyčių tikslas – atskirti autobusus ir troleibusus, mat iki tol kai kurie numeriai kartojosi. Tiesa, pertvarkos metu pasikeitė ne tik numeracija, bet ir vaizdas stotelių švieslentėse.

Gruodžio mėnesį pakeitus numeraciją buvo pabaigtas palaipsniui vykdytas numerių dubliavimo naikinimas viešojo transporto priemonėse. Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras teigė, jog vienas iš pernumeravimo privalumų – nebeliks painiavos švieslentėse.

„Keletą pastarųjų metų autobusų ir troleibusų numeracija palaipsniui buvo keičiama, o tai paskutinis etapas. Didžiausias pliusas – nelieka painiavos švieslentėse, kuomet ne visiems būdavo aišku, ar atvažiuoja 9-ojo maršruto autobusas, ar troleibusas“, – tuomet komentavo P. Keras.

Painiava dingo, nepatogumai – ne

Tiesa, kauniečiai pastebi, jog nors painiava ir pradingo, tuo pat metu nebeliko ir raidinio žymėjimo, kokia transporto priemonė – žemagrindė ar paprasta – atvažiuoja, o tai daugeliui kelia nepatogumus.

„Labai džiaugiamės naujove, kad švieslentės autobusų stotelėse rodo ir kada važiuoja maršrutiniai taksi… Bet kodėl dingo žemagrindžių autobusų ir troleibusų žymėjimas?“ – teiravosi jie. Kauniečių teigimu, autobusų ir troleibusų žymėjimo raidėmis pradingimas problemų gali sudaryti tik tiems, kurie nėra pratę prie kelionių Kaune, tuo tarpu žinoti, ar atvyksta žemagrindė transporto priemonė, svarbu daugeliui – ir neįgaliesiems, ir motinoms, keliaujančioms su savo atžalomis vaikiškuose vežimėliuose, ir net sunkesnį bagažą ant ratukų besivežantiems keleiviams.

Žymėjimas dingti neturėjo

Portalui „Kas vyksta Kaune“ susisiekus su UAB „Kauno autobusais“, įmonės atstovai pripažino, jog dėl to, kad dings ir žemagrindžių transporto priemonių žymėjimas, tartasi nebuvo – raidė „Ž“ iš švieslenčių neturėjo pradingti. „Raidės „A“ ir „T“ nuimtos, nes nebesidubliuoja numeriai, tai nebėra prasmės tų raidelių dėti“, – teigė „Kauno autobusų“ atstovė Ramunė Tarandė. „Bet apie „Ž“ raides, tiesą sakant, nežinau, net suglumino toks jūsų klausimas – tai nebuvo aptarta“, – sakė ji.

Pasak R. Tarandės, raidės „Ž“ iš švieslenčių neturėjo dingti tol, kol Kauno gatvėse kursuoja ne tik žemagrindžiai autobusai. „Pusės metų bėgyje pas mus visi turėtų būti žemagrindžiai, bet kadangi tikrai dar tiek neturime (žemagrindžių autobusų, red.), tai turėtų žymėti“, – komentavo R. Tarandė.

Bus atstatytas

„Kauno autobusų“ atstovus taip pat sudomino ir tai, ar kauniečiams nekliūva iš švieslenčių pradingę raidės „A“ ir „T“, žymėjusios autobusus ir troleibusus. „Dėl žymėjimo tai buvo planuota taip, bet dabar įdomu – jei kauniečiams rūpi, kad buvo troleibusų, autobusų tas simbolis, tai gal reikėtų pasvarstyti apie sugrąžinimą“, – taigė jie. „Kai pakeitėme numeraciją ir nebėra numerių dubliavimo, pamanėme, kad bus labai paprasta ir palikome viską be žymėjimų.“

Tuo tarpu išsiaiškinę situaciją dėl žemagrindžio viešojo transporto žymėjimo, įmonės atstovai pažadėjo žymėjimą atstatyti nuo antradienio. „Ž“ raidelę atstatysime, jeigu iš tiesų žmonėms reikia – mums nėra problemos. Tuomet antradienį vėl turėtų veikti, nes pirmadienį ruošime viską techniškai“, – žadėjo R. Tarandė.

Keitėsi ir maršrutai

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog drauge su paskutiniuoju viešojo transporto numerių keitimu įsigaliojo ir daugiau naujovių. Viena jų – kai kurių autobusų maršrutų pakoregavimas.

Nuo gruodžio pradžios 23, 29, 35, 37, 37N, 39, 40, 47 maršrutų autobusai, važiuojantys nuo Muzikinio teatro stotelės link Kauno pilies, važiuos Nemuno gatve ir stos joje esančioje stotelėje „Vilniaus g.“. Tokiu pakeitimu siekta sumažinti eismo spūstis, susidarančias Birštono gatvėje ir Karaliaus Mindaugo prospekte.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA