Š. Jasikevičius kirto iš peties: mus pastatė į mūsų vietą | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius kirto iš peties: mus pastatė į mūsų vietą

delfi.lt 2017/01/06 22:41
R. Tenio nuotr.

Po košmariškai pasibaigusio pirmojo šių metų Eurolygos mačo namuose (61:77) Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius neslėpė apmaudo dėl komandos nusiteikimo rungtynėms. Kauniečių strategas spaudos konferencijoje po rungtynių ironizavo, kad žaidėjai prisiskaitė spaudoje pagyrų ir neįvertino varžovų.

„Sveikinu varžovus. Šiandien aikštelėje buvo viena komanda. „Crvena Zvezda“ pastatė mus į mūsų vietą, parodė, kad mes nesame tokie geri. Lietuviai turbūt prisiskaitė spaudos, kad treneris labai geras, protingas, komanda gerai žaidžia.

Tikiuosi, kad tai vienadienis dalykas, tikiuosi, kad žaidėjai supras, kad jei neis į aikštę numirti bus ir daugiau tokių rungtynių. Jie turi suprasti, kad komanda turi būti vienas kumštis. Tai bus gera pamoka. Šiandien Europa kalba apie „Žalgirį“ kaip apie viena didžiausių siurprizų sezone. Atvažiuoja komandos ir supranta, kad čia reikės kovoti. Dabar, antrame ture pažiūrėsime, kaip jie į tai sureaguos.

Absoliutus plano nesilaikymas. Pradžioje 7 klaidos, neturėjome tinkamos energijos šitam lygiui. Jau sakiau, tos komandos, kurias mes nugalėjome, ateis visiškai su kita energija. Jie atvažiuoja atlošti rungtynes, mes turime žaisti su dviguba energija“, – nusivylęs kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Sveikinu savo žaidėjus su pergale. Mes žaidėme labai gerai pirmoje pusėje, kontroliavome rungtynes., apsigynėme nuo jų gynėjų, atsikovojome kamuolius. Mums tai geras pasirodymas, pataikėme 14 tritaškių. Labai svarbu, kad laimėjome didesniu skirtumu, nei pralaimėjome Belgrade. Privalėjome gerai gintis ne tik prieš A. Milaknį, turėjome apsiginti ir nuo kitų pavojingų kauniečių žaidėjų ir mums tai pavyko“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Crvena Zvezda“ vyriausiasis treneris Dejanas Radonjičius.

„Žalgirio“ strategas antroje pusėje į aikštę išleido įprastai mažiau žaidžiantį I. Hartenshteiną, Š. Jasikevičius teigia, kad ieškojo žaidėjo, galinčio įnešti daugiau energijos į žaidimą. Pasak Šaro, komandos žaidimas buvo toks silpnas, kad jis pradėjo galvoti apie ateinančias LKL rungtynes sekmadienį.

„Manau, kad komanda anksti sulūžo psichologiškai. Gal neįvertinome varžovų. „Crvena Zvezda“ patys žinote, ką dabar aplošė. Jei mes turime kažkokias galimybes patekti į aštuntuką, galbūt lietuviams nereiktų skaityti tokių dalykų spaudoje, kur rašoma, kad turėjome dviženkliu skirtumu aplošti serbus.

Nusivyliau Augusto Lima, nusivyliau ne tik juo, dėl energijos. Pirmą pusę mes nesigynėme visiškai, puolimo detalės buvo atliekamos labai lėtai. Antrą pusę mes daugiau pavargę, laimėjome. Ieškojau žmogaus su energija, dėl to leidau I. Hartensheiną. Nebuvo energijos, galvojau, kad reikia bent neleisti jiems laimėti daugiau nei mes laimėjome Belgrade. Ir tai nepavyko. Vienu metu pradėjau galvoti apie rungtynes su Panevėžiu sekmadienį“, – atviravo Š. Jasikevičius.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais lygiai po savaitės – kitą penktadienį, sausio 13 dieną, išvykoje su Stambulo „Galatasaray“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA