Juragiuose ir Sitkūnuose vėl liepsnos laisvės laužai | Kas vyksta Kaune

Juragiuose ir Sitkūnuose vėl liepsnos laisvės laužai

KRS nuotr.

Sausio 12 – 13 dienomis įvairiose Kauno rajono seniūnijose, ugdymo įstaigose vyks renginiai, skirti istoriniams Sausio 13-osios įvykiams atminti.

1991-ųjų sausio 13-osios naktį Lietuvoje užtemo televizijos ekranai, nutrūko transliacija iš Vilniaus. Visi suprato, kad sostinės televizijos bokštą, Lietuvos radiją ir televiziją užėmė sovietų kariuomenė.

Tačiau Kauno rajone, Juragių televizijos perdavimo centre, budėję darbuotojai įjungė mikrofonus ir ramindami žmones paskelbė, kad informacija apie įvykius šalyje ir toliau sklis po pasaulį.

Kauno rajono garbės ženklu apdovanotas Juragių radijo ir televizijos stoties inžinierius Albinas Černevičius prisiminė, kad sausio 13-osios naktį stoties darbuotojai laukė pasirodant tankų – buvo gauta žinių, kad jie juda stoties link. „Laukėme tankų, o pasirodė gynėjai. Vienas kitas žiburėlis tamsoje, o paskui ir visa mašinų virtinė. Taip gera pasidarė. Daugiau tokios žmonių vienybės, tokio pasiryžimo gintis nemačiau“, – prisiminė A. Černevičius.

Dar kartą susivienyti bendrai maldai, išgirsti įvykių liudininkų pasakojimus ir pagerbti laisvės gynėjus kviečiama Sausio 13-ąją, 12 val., į Juragius, o 14 val. į Sitkūnus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA