Kauno mero sūnus iš Dakaro siunčia labai liūdną žinią dėl B.Vanago | Kas vyksta Kaune

Kauno mero sūnus iš Dakaro siunčia labai liūdną žinią dėl B.Vanago

delfi.lt 2017/01/04 22:12
Asmeninio archyvo nuotr.

Trečiadienio vakarą Kauno mero sūnus ir miesto tarybos narys Dainius Matijošaitis, dalyvaujantis Dakaro ralyje, pranešė liūdną žinią. Benediktui Vanagui šiais metais tik prasidėjęs „Dakaras“ susiklostė itin liūdnai. Tik prieš kelias dienas prasidėjusiame Dakaro ralyje dvi iš trijų lietuvių komandos patyrė rimtų problemų ir dėl gerų rezultatų jau nepakovos.

Ilgai pirmajame patikros punkte nepasirodęs B. Vanagas sustojo trasoje, maždaug 30 km nuo starto. Lenktynininko komanda pranešė, kad greičiausiai jis susidūrė su sankabos išminamojo guolio gedimu ir šiuo metu ieško sprendimų.

Naujausiomis žiniomis, B. Vanago situacija yra labai prasta, jis vis dar bando susitaisyti automobilį, tačiau neaišku, ar jam tai pavyks.

„Kaip turbūt jau dauguma žinote, Benediktas Vanagas su Seb’u dėl labai rimto techninio gedimo strigo greičio ruožo pradžioje. Apie rezultatą šiemet deja, bet galima jau pamiršti. Dar labai apsunkina padėtį tai, kad tik dalis sunkvežimių maršruto sutampa ir nėra galimybės nei vienam juos partempt visą privalomą distanciją, tad vyrukai visomis pastangomis bando remontuotis patys…

Laukia labai ilga ir labai sunki naktis, bet tikrai tikiu, kad vyrai susitvarkys ir bent paryčiais grįš ir tęs sunkiausias pasaulyje lenktynes…“, – sakė B. Vanago komandos narys ir žinomas lenktynininkas Dainius Matijošaitis.

Automobiliai trečiadienį startavo 14.35 Lietuvos laiku.

Benediktas Vanagas pajudėjo 15.20 val. iš 18-osios pozicijos.

Antanas Juknevičius etapą pradėjo 15.26 val. iš 23-osios vietos. Jis sėkmingai įveikė pirmąją greičio ruožo dalį ir užima 28-ąją vietą.

Vaidotas Žala turėjo išvažiuoti 15.54:30 val. Tačiau lenktynininkas pranešė, kad į startą vėluos, nes buvo taisomas jo automobilis. Dar neaišku, ar V. Žala jau pajudėjo. Kol kas pirmajame patikros punkte jis dar nepasirodė.

Trečiasis Dakaro etapas – negailestingas ne vienam sportininkui. Iš 77 startavusių automobilių, pirmąjį patikros punktą kol kas yra pasiekę vos 62.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA