Kauniečiai žeria priekaištus kelininkams: gal laikas pasirūpinti ne tik vairuojančiais? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai žeria priekaištus kelininkams: gal laikas pasirūpinti ne tik vairuojančiais?

R. Tenio nuotr.

Nors Kauno kelininkams ir pavyko pakenčiamai susidoroti su naktį miestą padengusia sniego paklote, pasipiktinimą sukėlė kitas reiškinys – daugeliui kauniečių į viešojo transporto stoteles ar darbus teko klampoti per sniegą.

„Vos pravažiavus kelininkams vienintelė perėja Piliakalnio gatvėje, šalia Jiesios stotelės, tapo nepraeinama. Jau nekalbant apie tai, kad sniegas sustumtas visiškai ant šaligatvių, praeiti neįmanoma“, – sunkiomis sąlygomis skundėsi „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Net keliose vietose, dėl sustumto sniego pėstieji važiuojamąją kelio dalį privalėdavo kirsti ne tam skirtose vietose, taip esant slidžiai dangai sukeldami dar didesnį pavojų sau ir aplinkiniams.

Sniegas perėjoje

Kaip pranešė Kauno miesto savivaldybė, kurios įmonė „Kauno švara“ valo sniegą ir užtikrina saugų eismą žiemos metu, naktį iš antradienio į trečiadienį Kaune valytos ir šlapia druska barstytos 235 Kauno miesto gatvės, du kartus valytos ir barstytos miesto įkalnės, tiltai, viadukai. Darbai pradėti 2:30 val. ir tęsiami iki šiol. Į gatves išvažiavo 15 automašinų su barstymo įranga, atliekant darbus išberta 94 tonos druskos.

Taip pat nuo 6 val. ryto devynios mobilios brigados nuo sniego vaduoja laiptus, viešojo transporto stoteles, požemines perėjas, šaligatvius. 6 traktoriai šaligatvių valymo darbus pradėjo 3 val. nakties, darbai tęsiami toliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA