Kauniečius užklupo su trenksmu sugrįžusi žiema | Kas vyksta Kaune

Kauniečius užklupo su trenksmu sugrįžusi žiema

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaip gyventojus išvakarėse informavo gelbėtojai ir skelbė portalas „Kas vyksta Kaune”, praėjusią naktį šalyje oras pradėjo žvarbėti, atšalo, pastiprėjo vėjas, jo gūsiai vietomis siekė 15-18 metrų per sekundę, šalyje kilo pūgos. Hidrometeorologinė tarnyba, dėl vėjo ir pūgos, naktį Kauno apskrityje buvo paskelbusi pavojaus lygį – „pavojingas”.

Kauno gatvėse avarijų netrūko

Trečiadienio rytą Kauno gyventojus pasitiko sniegas ir ledas, portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai informavo, kad nuo pat ryto geros eismo sąlygos buvo Dainavoje – keliai čia apie 8:30 val. buvo nuvalyti. Tokiu pat metu Karaliaus Mindaugo, Baltų prospektuose – keliai nevalyti. Kaunietis Šarūnas rašo: „Kadangi perėjos užsnigtos ir nevalytos, pėstieji dažnai kerta kelią ne tam skirtose vietose, taip sukeldami avarines situacijas.”

Tadas užfiksavo, kad Jonavos gatvėje kylant į kalną, apie 8:20 val. pastebėjo užklimpusį autobusą ir nenuvalytą kelią. Autobusas buvo užtvėręs kelią, manoma, kad jo nevaldymą lėmė kelio dangos būklė. Aleksote, Veiverių gatvės pradžioje, jis taip pat užfiksavo dar nevalytą kelią bei antroje eismo juostoje avarinį signalą įjungusį automobilį „Audi”. „Galimas variantas, kad niekas praktiškai nevalė kelių, nors apie sniegus kalbėti pradėjo dar prieš keturias dienas”, – teigė Tadas.

Pasiekė ir pranešimai iš Užliedžių, kur gyventojai praneša apie visiškai nenuvalytą kelią. Vaišvydavos gyventojas informavo, kad 6:40 val. keliai buvo dalinai nuvalyti, jis užfiksavo nuo kelio nuslydusį sunkvežimį.

Tuo tarpu nors vairuotojai gali džiaugtis pakankamai apvalytomis gatvėmis, pėstieji žeria priekaištus, kad daugelis šaligatvių nėra nuvalyti, ryte teko klampoti per sniegą, pėstieji negalėjo prieiti prie kai kurių perėjų, kurios buvo tiesiog nenuvalytos.

Kauno kelininkai pluša išsijuosę

Kaip pranešė Kauno miesto savivaldybė, kurios įmonė „Kauno švara“ valo sniegą ir užtikrina saugų eismą žiemos metu, naktį iš antradienio į trečiadienį Kaune valytos ir šlapia druska barstytos 235 Kauno miesto gatvės, du kartus valytos ir barstytos miesto įkalnės, tiltai, viadukai. Darbai pradėti 2:30 val. ir tęsiami iki šiol. Į gatves išvažiavo 15 automašinų su barstymo įranga, atliekant darbus išberta 94 tonos druskos.

Taip pat nuo 6 val. ryto devynios mobilios brigados nuo sniego vaduoja laiptus, viešojo transporto stoteles, požemines perėjas, šaligatvius. 6 traktoriai šaligatvių valymo darbus pradėjo 3 val. nakties, darbai tęsiami toliau.

Kelininkai: vairuokite atidžiai

Lietuvos automobilių kelių direkcija trečiadienio rytą informavo, kad eismo sąlygas sunkina snygis ir pustymas, raginama vairuoti atidžiai. Visoje šalyje dėl buvusio ar besitęsiančio snygio valstybinės reikšmės keliai padengti puriu sniego sluoksniu. Vakarų Lietuvoje sniego storis siekia 15 cm, kitur 5 cm. Valomi ir barstomi magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai.

Vykstančiųjų šiais keliais, prašoma atsižvelgti į tai, kad keliai padengti sniegu, o juos nuvalius, sningant vėl padengiami sniegu, todėl reiktų rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną, greitį ir nedaryti staigių manevrų. Oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Lietuvos automobilių kelių direkcija trečiadienio rytą ragino vairuotojus neprarasti budrumo, atsargumo skubant į darbus, kai vairuotojai keliuose išvydo naktinės pūgos padarinius.

Atšals iki -23 laipsnių

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną krituliai, daugiausia sniegas. Daug kur pustys, bus pūga. Vėjas pirmoje dienos pusėje besikeičiančios krypties, 6–11 m/s, antroje dienos pusėje šiaurės rytų, šiaurės, 7–12 m/s, daug kur gūsiai 15–20 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Antroje dienos pusėje temperatūra pradės mažėti. Vakare bus nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio, šiauriniuose rajonuose vietomis nuo 6 iki 8 laipsnių šalčio.

Sinoptikų duomenimis, ketvirtadienį Kaune stipriai atšals, visą dieną bus 14 laipsnių šalčio, penktadienio vakarą šals iki 18 laipsnių, šeštadienio rytą Kaune prognozuojamas 23 laipsnių šaltis. Tikslią orų prognozę Kaune rasite čia.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas kilus pūgai rekomenduoja stengtis likti patalpose, jei pūga užklupo kelyje, patariama sustoti ir laukti, kol aprims, automobilį reikia pasukti prieš vėją, retkarčiais išlipti iš jo ir nukasti sniegą, tai bus orientyras gelbėtojams.

Ištikus nelaimei, pagalbą kviesti telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA