Pagalbos šauksmas: Kauno klinikose po švenčių – rimtas kraujo stygius | Kas vyksta Kaune

Pagalbos šauksmas: Kauno klinikose po švenčių – rimtas kraujo stygius

Organizatorių nuotr.

Kauno klinikos ir Nacionalinis kraujo centras ragina žmones kuo skubiau atvykti į Kauno klinikų Kraujo centrą, po švenčių čia juntamas kraujo stygius, ypač stinga pirmos minus grupės kraujo.

„Nacionalinis kraujo centras ir Kauno klinikos praneša apie O RhD- kraujo grupės didelį kraujo trūkumą. Prašome visų, turinčių šią kraujo grupę, kuo skubiau atvykti į Kauno klinikų Kraujo centrą. Jūsų pagalba labai reikalinga!​”, – teigia Kauno klinikų atstovai.

Anot Nacionalinio kraujo centro Donorystės skyriaus vedėjo Pauliaus Norkaus, pošventiniu periodu kaskart pastebimas kraujo stygius. „Šventiniu periodu, atostogų metu būna didesnis kraujo komponentų poreikis, ypač žiemą, tuomet prisideda ir daugybė traumų dėl slidaus kelio, avarijų, incidentų, o ir šventė ne visi atsakingai. Šiandien Kauno klinikose tai pat Nacionaliniame kraujo centre Vilniuje ypatingai trūksta pirmos minus grupės kraujo, kviečiame žmones prisidėti prie neatlygintinos donorystės ir aukoti kraujo”, – teigė P. Norkus.

Neatlygintinais kraujo donorais tapti kviečiama Kauno klinikų Kraujo centre (Eivenių g. 2, Kaunas), jis dirba I-V 8-18 val.bei VI 9-14 val. Procedūra (su dokumentų pildymu ir kt. formalumais bei kraujo davimu) užtrunka apie pusvalandį.

Kitas punktas dovanoti kraujui Kaune yra Laisvės al. 17 – 114 kab. esantis Nacionalinio kraujo centro Kauno kraujo surinkimo punktas. Darbo laikas: I, IV ir V 8:30-16 val. bei II ir III 10-18 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA