Vairuotojus perspėja: keliai slidūs, naktį situacija tik blogės | Kas vyksta Kaune

Vairuotojus perspėja: keliai slidūs, naktį situacija tik blogės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos automobilių kelių direkcija perspėja – šalies keliuose yra slidžių ruožų, o naktį eismo sąlygos tik prastės, todėl vairuotojai raginami neprarasti budrumo.

Direkcijos duomenimis, mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje padengti prispausto ar privažinėto sniego sluoksniu, slidūs. Vairuotojai, atsižvelgiant į kelio dangos būklę, raginami pasirinkti saugų greitį ir nedaryti staigių manevrų.

Telšių ir Utenos apskrityse bei Kupiškio, Rokiškio, Skuodo, Pakruojo ir Radviliškio rajonuose magistraliniai keliai šlapi, krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai su šlapio sniego provėžomis, slidūs. Čia yra barstomi ir vietomis valomi krašto ir rajoniniai keliai.

Utenos ir Telšių rajonuose dėl susidariusio plikledžio barstomi pagrindinių kelių slidūs ruožai.

Likusioje šalies dalyje valstybinės reikšmės keliai daugiausia drėgni, vietomis yra sausų kelių ruožų. Sniegas kol kas pastebimas tik Zarasų rajone.

Oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį numatomi smarkūs krituliai, daugiausia snygis. Daugelyje rajonų pustys, kils pūga. Vėjas pietryčių, pietų, pereinantis į pietvakarių, vakarų, 7–12 m/s, daug kur gūsiai iki 20 m/s.

Žemiausia oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio, pajūryje iki 2 laipsnių šilumos.

Nuolat atnaujinamą informaciją apie orus rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA