Kauno vicemeras atsisako kabineto savivaldybėje | Kas vyksta Kaune

Kauno vicemeras atsisako kabineto savivaldybėje

Asmeninio archyvo nuotr.

Vos prasidėjus pirmajai šių metų darbo savaitei, Kauno savivaldybės vicemeras Povilas Mačiulis socialiniame tinkle paskelbė, jog atsisako kabineto.

Tiesa, savo užimamų pareigų vicemeras toli gražu neapleidžia, tiesiog savo darbą visiškai iškelia iš iki šiol turėto kabineto. „Atsisakau kabineto. Man jo tiesiog nereikia“, – tvirtino P. Mačiulis. „Visą reikiamą informaciją turiu kompiuteryje ir telefone (ir dar šiek tiek galvoje). Darbą organizuoju el. būdu ir savivaldybės erdvėse skirtose pasitarimams. Kartais net koridorius tam puikiai tinka“, – šypsojosi vicemeras.

Jis pasakojo, jog nuo pat patekimo į savivaldybę nepriprato prie, kaip pats vadina, „retro kabinetinės sistemos“ ir tiki, jog savivaldybė ateityje taps panašesnė į bendradarbystės (angl. „coworking“) erdvę. „Taip būtų komandiškiau, skaidriau ir produktyviau“, – įsitikinęs P. Mačiulis.

Po tokio jo pareiškimo socialiniame tinkle kilo diskusija – vieni nematė, kaip savivaldybės darbą būtų galima perkelti į elektroninę erdvę ar skundėsi, jog dabar nebus kaip užsiregistruoti susitikimui su vicemeru, kiti tuo tarpu sveikino tokią jo iniciatyvą.

Tuo tarpu pats vicemeras išdavė, jog kabinetui, nuo kurio jau nuimta lentelė su jo pavarde, jau turi naują paskirtį. Jis bus naudojamas komitetų ar kitiems pasitarimams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA