Kalėdinės labdaros akcijos metu Kaune surinkta beveik 60 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Kalėdinės labdaros akcijos metu Kaune surinkta beveik 60 tūkst. eurų

BNS 2016/12/30 13:51
kaunas.lt nuotr.

Per kalėdinę labdaros akciją Kaune ir ketvirtadienį vykusį labdaros vakarą surinkta beveik 60 tūkst. eurų, jie bus skirti neįgaliųjų reikmėms ir šeimoms, auginančioms negalios paliestus vaikus.

Kaip pranešė Kauno miesto savivaldybė, į iškilmingą kalėdinį labdaros vakarą susirinko per pusantro šimto svečių. Pasak Kauno mero Visvaldo Matijošaičio, šiųmetis labdaros pokylis pranoko pirminius lūkesčius.

„Surinkta daug pinigų, o jei dar įvertinsime darbus bei paslaugas, kurias rėmėjai atliks neįgaliųjų labui, bendra suma viršija pernykštį rekordą“, – sakė meras.

Pernai akijos metu surinkta 64,8 tūkst. eurų.

Pagrindiniais gerumo iniciatyvos mecenatais šiemet tapo bendrovės „Autokausta“, „Kauno tiltai“ ir koncernas SBA. Klinika „Neodenta“ įsipareigojo suteikti odontologijos paslaugas autizmo paliestiems vaikams.

Prie mėnesį trukusios gerumo iniciatyvos prisidėjo gyventojai ir iš viso 45 įmonės bei organizacijos. Šiuo metu surinkta suma siekia 58,9 tūkst. eurų. Aukoti pinigus dar galima iki Trijų karalių.

Planuojama, kad geradarių paaukotos lėšos šiais metais bus paskirstytos maždaug pusšimčiui neįgalių kauniečių bei jų šeimų. Jiems bus nupirkti būtiniausi medicinos įrenginiai, higienos ir namų apyvokos reikmenys.

„Šios lėšos neišspręs visų problemų, bet padės susidoroti bent su dalimi jų. Kauniečių gerumas kasmet auga, todėl ir mes iš Rotušės persikėlėme į Karininkų ramovę, nes ten tiesiog nebetilptume“, – sakė V.Matijošaitis.

Jau 27-ą kartą Kaune surengto tradicinio labdaros pokylio svečiams koncertavo Kauno miesto simfoninis orkestras ir solistai, pasirodė Eglės Špokaitės baleto mokyklos ir sportinių šokių klubo „Sūkurys“ auklėtiniai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA