Verslininkui trūko kantrybė: man gėda, kad gyvenu tokioje šalyje | Kas vyksta Kaune

Verslininkui trūko kantrybė: man gėda, kad gyvenu tokioje šalyje

delfi.lt 2016/12/29 14:57
R. Tenio nuotr.

Neseniai perskaičiau straipsnį apie verslininką norintį palikti Lietuvą ir norėčiau pratęsti šią temą bei pasidalinti savo mintimis dėl neteisybės Lietuvoje.

Aš esu 37 m.vyras, turintis šeimą ir šeimoje augančius 3 vaikus. Esu smulkus verslininkas, bet visai nesuprantu mūsų valdininkų pozicijos dėl smulkaus verslo Lietuvoje. Nesuprantu, kodėl įstatymai yra vienodi tiek smulkiam, tiek stambiam verslui. Priežiūros institucijų yra tiek daug, kad negali ramiai miegoti, nes tarnautojai ateina bausti, bet ne konsultuoti.

Jie nesupranta, kad esu žmogus ir galiu klysti. O jeigu kuri nors įmonė pajunta stiprią konkurenciją iš tavo pusės, tave tikrins „pagal užsakymą“, kol sužlugdys. Nesuprantu, kodėl įstatymo tarnai ketvirčiuoja smulkius verslininkus, prisidengdami įstatymo vardu ir lieka nenubausti.

Aš norėčiau paklausti Lietuvos vadovų, gal norima sužlugdyti smulkų verslą ir palikti tik stambų verslą ir pigiai dirbančius žmones, o visi kiti tegul išvažiuoja? Žiūrint į kitas pasaulio šalis, ten smulkus verslas yra skatinamas, o ne žlugdomas. Kuo toliau, tuo labiau man svyra rankos kurti bei dirbti Lietuvoje.

Aš rašau nenorėdamas įvardinti nei savo įmonės, nei konkrečių savo verslo problemų, nes bandydamas parašyti apie esamas problemas priežiūros institucijoms sulaukiau paaiškinimo, kad tikrins mane dar uoliau. Na, o jeigu koks nors valdininkėlis užsisėdo, lauk bėdos.

Man gėda, kad gyvenu tokioje šalyje, kur vyrauja korupcija ir neteisybė.

Daugiau naujienų skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA