Kauno marių regioniniame parke už lankytojų nupirktus bilietus atlikti trys darbai | Kas vyksta Kaune

Kauno marių regioniniame parke už lankytojų nupirktus bilietus atlikti trys darbai

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Visuose Lietuvos regioniniuose ir nacionaliniuose parkuose nuo 2015 m. gegužės įvestas Saugomos teritorijos lankytojo bilietas, už kurį surinktos lėšos keliauja lankomoms teritorijoms tvarkyti. Nemažai darbų už surinktas lėšas atlikta Kauno marių regioniniame parke.

[galerija kiek=””]

Nuo 2016 m. sausio mėn. iki rugsėjo mėn. pabaigos iš lankytojų bilietų Kauno marių regioniniame parke surinkta 2617 eurų, už kuriuos atlikti trys darbai: padarytas Arlaviškių (Kadagių slėnio) pažintinio tako lentinės dangos ir turėklų remontas (1238,44 eur.); įrengtas lieptelis su laipteliais Arlaviškių pažintiniame take, nusileidimas prie marių (1156 eur.) bei atnaujinti informaciniai stendai: keturi Arlaviškių pažintiniame take ir vienas prie Pažaislio vienuolyno (222 eur.).

Nuo rugsėjo iki lapkričio pabaigos surinkta 1125 eurų, kurie bus panaudoti 2017 metais.

Vienkartinį lankytojo bilietą galima įsigyti savanoriškai už 1 eurą, o visi surinkti pinigai sugrįžta į parko teritoriją darbais. Tokiu būdu kiekvienas prisideda prie aplinkos, kultūros ir gamtos objektų tvarkymo, pažintinių takų priežiūros.

Vieno euro vertės lankytojo bilietą galima įsigyti direkcijoje Vaišvydavoje, iš Kadagių slėnyje būnančio kavos prekybos automobilio bei internetu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA