Karštas „Arbatos“ puodelis gyvai – jau ketvirtadienį | Kas vyksta Kaune

Karštas „Arbatos“ puodelis gyvai – jau ketvirtadienį

Organizatorių nuotr.

Tarpušventis – vienas smagiausių etapų metuose, kuomet Šv. Kalėdų nuotaikos dar neišblėsusios, o Naujųjų metų laukimas jas tik kursto. Gruodžio 29-ąją, ketvirtadienį, šį periodą grupės „Arbata“ koncertu įprasminti kviečia „Sandėlis by Volfas Engelman“.

Prieš penkiolika metų susikūrusi „Arbata“ groja poetinę muziką sielai, balansuojančią tarp roko ir dainuojamosios poezijos, ir save vadina „Kiek daugiau nei muzikos grupe“. Anot būgnininko Andriaus Valčiuko, taip yra todėl, kad „muzikos grupe“ dažniausiai įvardinamas kolektyvas piliečių, atliekančių natų rinkinį tinkamoje tam vietoje ir tinkamu laiku.

„Mes esame kur kas daugiau – mes, visų pirma, esame draugai, ir tai klausytojas, be abejo, jaučia. Artimas ryšys, bendra idėja ir vizija padeda mums perkelti „tiesiog atlikimą“ į tam tikrą meditaciją ant scenos, todėl klausytojas gali tikėtis ne tik nuoširdžios kūrybos bei eilių, bet ir nesuvaidintos improvizacijos bei užsidegimo apraiškų“,– intriguoja muzikantas, teigiantis, kad ir 15-os metų sulaukusi kompanija nuolat siekia nustebinti visų pirma pačius save.

Grupės koncertų geografija neįtikėtinai plati – puikiai besijaučiantys naujuose sostinės klubuose muzikantai taip pat mielai leidžiasi į tokias avantiūras, kaip koncertas medkopio pabaigos šventėje Senovinės bitininkystės muziejuje, dalyvavimas meno terapijos ir kūrybinių improvizacijų ar ugningas pasirodymas 1000 km lenktynių finišo tiesiojoje. Žinoma, ne vienas šimtas kauniečių „Arbatą“ sieja su jau nebevykstančiu dainuojamosios poezijos festivaliu „Senamiesčio žiogas“. Akivaizdu – grupės atrasta jausmų virsmo į muziką formulė nepavaldi nei laikui, nei kitoms stichijoms.

Naujausias, penktasis jau antrąją gerbėjų kartą auginančios „Arbatos“ albumas – 2015 m. pabaigoje pasirodęs diskas „„Visiems saviems iš Mėnulio“. Ar paskutinį metų ketvirtadienį Kaune susirinkę grupės gerbėjai gali tikėtis ir kažko dar šviežesnio? „2016-ieji buvo naujų darbų pradžia, norėtųsi, kad 2017-aisiais galėtume juos tęsti ir pristatyti naujas dainas bei albumą“, – tikslių koncerto planų neišduoda vokalistas ir tekstų autorius Andrius Zalieska. Idėjinis grupės lyderis visgi prideda, kad po koncerto tikrai bus galima įsigyti grupės albumų, prie kurių bus pridedami dar nevedusių „Arbatos“ narių telefono numeriai.

Muzikinių eilėraščių, arba, kaip sakė muzikos kritikas, „kažko tarp Andriaus Mamontovo ir Andriaus Kaniavos“, ketvirtadienį klausytis „Sandėlis by Volfas Engelman“ kviečia nuo 21 valandos. Kad pasinerti į emocijas būtų lengviau, klubo atstovai rekomenduoja rezervuoti staliuką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA