Kauniečiai padovanojo įsimintinas Kalėdas didelei šeimai | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai padovanojo įsimintinas Kalėdas didelei šeimai

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Kalėdinis gerumas Kaune – ne retenybė, o vis dažniau pasitaikantis faktas. Tą įrodo ne tik jau portalo „Kas vyksta Kaune“ aprašyti vaikinai, nudžiuginę benamius, ar „BMW“ fanų klubo nariai, aplankę Kaune vargingai gyvenančias šeimas, bet ir du kauniečiai, pastarosiomis dienomis socialiniame tinkle paskelbę pagalbos prašymą.

„Prašome visų Jūsų pagalbos. Norėčiau, kad privačiai informuotumėte apie šeimą ar keletą šeimų, kurių finansinė padėtis yra sudėtinga“, – buvo rašoma Tado Kundroto ir Manto Gustaičio tekste.

„Idėja – paversti Kalėdas tikrai šventiškomis, nuvežant visą šeimą prie Kauno ir Vilniaus eglučių ar į Pajūrį. Autobusiukas yra. Autobusiuke telpa 7 žmonės (be vairuotojo), yra galimybė vežti neįgalius vaikus. Už kelionę pinigai imami nebus. Jokios reklamos ir jokio viešinimo“, – rašė jie.

Didelis palaikymas

Idėja vos per kelias dienas sulaukė milžiniško pritarimo – ją pastebėjo ir pasidalino daugiau, nei penki tūkstančiai žmonių iš visos Lietuvos, o tokio siūlomų šeimų antplūdžio kauniečiai teigia visiškai nesitikėję, todėl pamažu galvoja apie dar daugiau panašių kelionių.

„Atvirai pasakius, pirminis variantas ir pati idėja buvo pilnas autobusiukas ir viena kelionė. Pamačius tokį kiekį šeimų, kurioms šventės galėtų būti dar gražesnės, pradėjome galvoti, kad tai gali virsti ir į kelias keliones“, – apie situaciją pasakojo M. Gustaitis.

Kaunietis atskleidė, jog kelionė, kuri įvyks antrąją Kalėdų dieną, yra jo svajonė. „Tai mūsų kalėdinė idėja. Tiksliau, mano svajonė“, – pasakojo jis. „Man pačiam asmeniškai nuo vaikystės patinka keliauti. Žinau, kad yra nepasiturinčių šeimų, kurios negali sau leisti pamatyti kažką naujo, o juk, kaip sakoma, Kalėdos – stebuklų metas!“ – šypsojosi M. Gustaitis.

Aplankys pajūrį, Kauno ir Vilniaus eglutes

Kauniečiai taip nustebinti kitus nusprendė pirmą kartą, iki tol teigia nieko panašaus nedarę. „Nieko panašaus nesame darę. Autobusiuką Tadas nusipirko iš užsienio – jis jam pravers ūkyje“, – pasakojo M. Gustaitis.

Iš daugybės pasiūlytų šeimų T. Kundrotas ir M.Gustaitis išsirinko vieną, gyvenančią Visagino rajone. „Šeima – iš Visagino rajono. Mama viena augina penkis vaikus, iš kurių du – neįgalūs. Mama paprašė, kad kartu juos lydėtų jos sesuo, kuri vaikams kaip geriausia draugė“, – pasakojo kelionės organizatoriai.

Kelionė vaikams turėtų itin patikti – drauge su šeima kauniečiai nusprendė aplankyti pajūrį, o vakarop, pakeliui namo, apžiūrėti Kauno ir Vilniaus kalėdines egles.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA