Kontrabandininkai muitininkams „dovanoja“ automobilius: į gatves išriedėjo perdarytas „Audi Q7“ | Kas vyksta Kaune

Kontrabandininkai muitininkams „dovanoja“ automobilius: į gatves išriedėjo perdarytas „Audi Q7“

Muitinės departamento nuotr.

Muitininkai ima taikyti naują praktiką – iš kontrabandininkų konfiskuotos ir tarnybai tinkamos mašinos perdaromos į Muitinės mobiliosios grupės automobilius, kuriais važinės Lietuvos keliuose patruliuojantys pareigūnai.

[galerija kiek=””]

Prieš pat Kalėdas į tarnybą išrieda perdarytas ir sutvarkytas dar šių metų pradžioje iš kontrabandininko konfiskuotas visureigis „Audi Q7“.

Automobilis šių metų vasario pabaigoje buvo sulaikytas Raigardo kelio poste, kai Vokietijos pilietis, slėpdamas nuo muitininkų, iš Baltarusijos į Vokietiją per Lietuvą bandė gabenti daugiau kaip 2100 pakelių cigarečių. Teisme vyriškis pripažino, kad tikėjosi brangiai parduoti rūkalus savo šalyje ir bandė prasimanyti pinigų veždamas cigaretes „Audi Q7“ galiniame bamperyje, mašinos durelėse ir išpjautuose slenksčiuose įrengtose slėptuvėse.

Teismo sprendimu mašina buvo konfiskuota ir perduota muitininkams. Paprastai iš kontrabandininkų konfiskuotus automobilius muitininkai parduoda konfiskuotų prekių aukcionuose taip papildydami valstybės biudžetą, tačiau šiemet kilo mintis pritaikyti ją patruliavimui ir kontrabandininkų gaudymui, praneša Muitinės departamentas.

„Norint atnaujinti Muitinės mobiliųjų grupių automobilių parką reikia nemažų pinigų, todėl nusprendėme tarnybai tinkamus bei geros būklės automobilius, kuriais kontrabandininkai gabena cigaretes, pritaikyti pačių kontrabandininkų gaudymui“, – sprendimą komentavo Muitinės departamento generalinis direktorius Arūnas Adomėnas.

Lietuvos muitinės pareigūnai iš kontrabandininko konfiskuotą „Audi Q7“ visureigį perdažė, panaikino jame buvusias slėptuves, viduje įrengė modernią kontrabandos aptikimo įrangą bei įdiegė kitų keliuose patruliuojančių muitininkų darbe reikalingų technologijų.

Iš kitų muitinės automobilių, kuriais patruliuoja muitinės mobiliosios grupės, šis išsiskirs dar ir užrašu „Konfiskuotas iš kontrabandininkų“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA