Šiek tiek pritrūko: Lietuvos 18-mečiams – Europos čempionato sidabras | Kas vyksta Kaune

Šiek tiek pritrūko: Lietuvos 18-mečiams – Europos čempionato sidabras

delfi.lt 2016/12/22 21:30
delfi nuotr.

Lietuvos rinktinei iki Europos jaunių (iki 18 metų) krepšinio čempionato karūnos pritrūko vienintelio žingsnio. Rimanto Grigo auklėtiniai ketvirtadienio vakarą Samsune (Turkijoje) dėl aukso medalių ginklus surėmė su bendraamžiais iš Prancūzijos ir pralaimėjo tik po itin permainingos kovos 68:75.

Finalas prasidėjo atkaklia kova, tačiau pirmojo ketvirčio pabaigoje atletiškieji prancūzai šiek tiek truktelėjo į (9:17). Nors antrajame ketvirtyje Lietuvos komanda kibo varžovams į atlapus ir vienu metu buvo išlyginusi rezultatą (22:22), tačiau prieš pertrauką ekipas vėl skyrė 8 taškai – 28:36.

Baterijas per poilsio minutes pasikrovę Prancūzijos krepšininkai ėmė pavojingai tolti ir susikrovė rekordinę 14 taškų persvarą (38:52). Visgi lietuviai ne tik kad nenukabino nosių, tačiau ir patys atsakė galingu spurtu, kurio dėka prieš lemiamą ketvirtį sugrąžino intrigą – 50:53.

Ketvirto kėlinio pradžia buvo daug žadanti – po Arnoldo Kulbokos tritaškio komandas jau skyrė vos vienas taškas (59:60), tačiau tuomet tikrą solo šou pademonstravo Frankas Ntilikina. Prancūzų įžaidėjas pataikė tris tritaškius iš eilės, iš kurių vienas – paskutinę atakos laikui skirtą sekundę iš 10 metrų (59:69).

Ir po tokio smūgiu mūsiškiams atsigauti paprasčiau neužteko laiko. Po 3,5 min. finalinė rungtynių sirena paskelbė, kad Europos jaunių čempionais tapo Prancūzijos krepšininkai – 68:75.

Tik kartą pirmenybėse suklupę mūsiškiai ketvirtfinalyje sukūrė tikrą stebuklą – per 3,2 sek. sugebėjo panaikinti 4 taškų deficitą ir 82:81 įveikti Rusijos bendraamžių barjerą.

Aidint sirenai tritaškį iš fantastikos srities pataikęs 17-metis Arnas Velička lietuviams atvėrė kelią ne tik į elitinį ketvertą, bet ir užtikrino vietą 2017 metų vasarą vyksiančiame 19-mečių pasaulio čempionate.

Bet sustoti Lietuvos komanda nė neketino ir pusfinalyje 69:62 pranoko Vokietijos krepšininkus, o pergalės kalviu ir vėl tapo gynėjas A. Velička, kritiniu metu pelnęs septynis taškus iš eilės ir sukrovęs lemiamą pranašumą.

Tuo metu visus varžovus iki šiol įveikę prancūzai ketvirtfinalyje nesunkiai 75:61 susidorojo su Bosnija ir Hercegovina, o pusfinalyje 82:72 įrodė pranašumą prieš bendraamžius iš Italijos.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA