Š. Jasikevičius po apmaudžiai pralaimėtų rungtynių: arba nori pakilti į viršų, arba ne | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius po apmaudžiai pralaimėtų rungtynių: arba nori pakilti į viršų, arba ne

R. Tenio nuotr.

Po permainingų rungtynių Kauno „Žalgirio“ vyrams nepavyko įvykdyti maksimalių savo planų ir laimėti abi prieššventinės savaitės rungtynes – jie namų arenoje nusileido Kazanės „Uniks“ klubui.

Kazanės „Uniks“ treniruojantis Jevgenijus Pašutinas neslėpė džiaugsmo ir sveikino savo komandą su pergale. „Sveikinu savo komandą su tikrai gera pergale – laimėjome prieš komandą, kuri dabar yra tikrai geroje formoje“, – teigė „Uniks“ ekipos treneris.

„Žalgiris“ tikrai gerai pasiruošęs, gerai ginasi. Pirmame kėlinyje ir mes gerai gynėmės, tačiau antrame darėme daug klaidų ir žalgiriečiai įgavo pasitikėjimo savo jėgomis“, – priežastį, dėl kurios kauniečiams pavyko laikinai išsiveržti į priekį, įvardino J. Pašutinas.

Tuo tarpu Šarūnas Jasikevičius dėl rungtynių baigties kaltino žaidėjų nepatyrimą. „Ką galiu pasakyti… Reikia pasveikinti Kazanę – sužaidė puikias rungtynes“, – teigė jis. „Manau, kad šiandien nugalėjo patyrimas, galbūt – mokėjimas suprasti, kad labai greitai reikia užmiršti, kas įvyko prieš dvi dienas. Mūsų profesijoje esi labai greitai aukštinamas ir labai greitai viskas apsiverčia aukštyn kojomis – tą mūsų jauniems žaidėjams dar sunku suprasti. Tą reikia patirti ir išgyventi“, – tvirtino Š. Jasikevičius.

Paklaustas, kaip galėtų pakomentuoti psichologines kliūtis, apie kurias po pralaimėjimo kalbėjo Edgaras Ulanovas, treneris teigė jokių kliūčių nematantis. „Kokios gali būti psichologinės bėdos, kai taip gerai eini Eurolygoje ir žaidi prieš savo lygio komandą?“ – stebėjosi jis. „Psichologija čia yra tokia: arba tu nori kilti į viršų (turnyrinėje lentelėje, red.), arba nenori.“

Š. Jasikevičiaus teigimu, šios rungtynės – neišnaudotas „Žalgirio“ šansas pakilti turnyrinėje Eurolygos lentelėje, kurioje kauniečiai šiuo metu užima 12-ąją vietą (5 pergalės, 9 pralaimėjimai).

Kitas išbandymas kauniečių laukia jau kitą savaitę, gruodžio 29 dieną. Milane „Žalgiris“ bandys įveikti Milano „Emporio Armani“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA